USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48
Анатолій Вітів: Чесне журналістське слово народить потужний національний здвиг!
Вельмишановне журналістське товариство!

6 червня українські журналісти відзначають професійне свято. Як перша суспільна влада, Ви завжди стоїте на передньому краї захисту прав і свобод Людини, Нації та Держави, першою з яких є свобода слова. Ваша професія – це завжди боротьба, Вашим баченням живуть мільйони.

Журналістика – не просто професія, не лише стан душі, це передусім поклик до правдолюбства і жага донести правду до всіх. А правда – це величезна влада. Недаремно представники інших влад нарекли вас четвертою владою, і недарма всі три інші влади так ревно ставляться до вашого впливу на народ. Тому й намагаються вас задушити в обіймах цензури, темників, тиску.

Сьогодні Україна переживає, мабуть, найскладніший період із часу проголошення Незалежності. Перед нами стоїть питання: бути чи не бути Україні як державі? І саме від Вашої громадянської позиції значною мірою залежить, чи вдасться нам відстояти своє, українське, на нашій, Богом даній землі.

В умовах існуючого режиму та окупації інформаційного простору нам, як ніколи, важливе ваше чесне, правдиве слово. Тож хай завжди будуть затребувані Ваші жага свободи, прагнення правдиво висвітлювати життя та відстоювати національні цінності та переконання.

Розуміючи, що чесні та національно свідомі українські журналісти ніколи не дозволять ворогам знищити нашу Націю і Державу, нинішній режим розпочав свій шлях зі спроби знищити свободу слова. Але зробивши журналістів своїми ворогами, так само як і зробивши ворогом власний народ, – будь-яка влада обов’язково програє. Це аксіома.

Неможливо знищити правду, запровадивши жорстку цензуру і закривши роти «неугодним». Так само неможливо створити ілюзію сильної влади, відгородившись від власного народу міліцейськими щитами і кийками. Так вчиняють лише узурпатори та окупанти. А їхній фініш завжди однаковий.

Безглуздий тиск влади на журналістів обов’язково викличе хвилю спротиву, на вістрі якого, вірю, будете і ви. Бо слово – це найгостріша зброя, а слово правди перемогти неможливо. Щиро вірю, що ваше чесне слово народить потужний національний здвиг!

Будьте сильними, мужніми та незламними! Творчого Вам неспокою, переконливого стилю, креативних образів, несподіваних думок, легкого пера та втілення найзаповітніших мрій! І, звичайно, простого людського щастя!

З повагою,
голова ВОО ВО «Свобода» Анатолій Вітів
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
2011 рік на Волині пройшов під знаком плідного казкотворення та псевдореформ. Взявши на озброєння провідні ідеї Партії регіонів та Віктора…
Шановні українці, волиняни! Щиро вдячний усім, хто в цей доленосний для України час не піддався на маніпуляції свідомістю, адмінресурc, тиск,…
Формування парламентської коаліції «стабільності та реформ» у складі 240 депутатів та створення уряду під керівництвом Миколи Азарова стали фінальними акордами…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus