USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Анатолій Пархом'юк: Проблема перейменування вулиць – нагальна

 
Проблема перейменування окремих вулиць, які досі носять радянські назви  (Колгоспна, Радгоспна, Паризької Комуни та ін.) назріла давно. Зараз уже сформовано список вулиць, провулків, площ міста, які потрібно першочергово перейменувати. Спеціальна комісія при міській раді, до якої увійшли представники влади, громадських організацій, краєзнавці, науковці зараз уже працює над пропозиціями нових назв вулиць.
Але розглядати процес перейменування вулиць потрібно комплексно. До прикладу, менші вулиці чи провулки у районі вулиці Шевченка варто перейменувати у Гайдамацьку, Заповітну, а дотичну до Лесі Українки – Лукаша і Мавки. Таким чином, у лучан та гостей міста нові назви вулиці територіально асоціюватимуться з уже відомими.
Нові назви вулиць доречно підбирати за трьома основними критеріями: список імен, які є значущі для нашого регіону та Луцька, список визначних національних героїв та перелік нейтральних назв, які будуть компромісними при зміні принципово ідеологічних назв. Крім того, під час громадських слухань щодо перейменування вулиць будуть враховані і пропозиції лучан. 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
У Володимирі-Волинському виникла дискусія навколо перейменування вулиць
Згадати у назвах вулиць знаного актора Петра Весклярова (діда Панаса), патрона міста Святого Миколая та низку інших постатей просили членів…
17 вулиць і два провулки в Луцьку, відповідно до вимог про декомунізацію, мають отримати нові назви. Остаточний список ще доопрацюють
Коментарів: 9
Анонім Показати IP 30 Липня 2008 13:27
А куди Бандеру подінете?
Анонім Показати IP 30 Липня 2008 16:11
Хто візме на себе затрати щодо змін приватної документації пов'язаної зі зміною назв?
Суворов Показати IP 20 Вересня 2008 13:36
Пане Анатолію. Я поважаю Вас, як людину, поважаю за ... Але не розумію для чого змінювати назви вулиць.Я на родився в Луцьку, звик до всіх вулиць, знаю, що де знаходиться. А тепер!!! Суворова міняють на Бандеру.. Кому це потрібно ??? і хто платить Вам за це. Хто такій Бандера ? Перестаньте калічити історію, та людей. Америка далеко.
За Бандеру Показати IP 21 Вересня 2008 20:04
Калічать історію такі як С-ов.А Америка тут зовсім ні дочого.Заслуги Бандери для України не зрівняти ні з якими героями північного сусіда.
Ігор Алексєєв Показати IP 14 Квітня 2009 20:42
На мою думку ідея перейменування окремих вулиць вже давно перейшла в статус нагальної потреби.Доволі дивно себе почуваєш коли в Луцьку до сьогодні ще запитують як проїхати на Молодогвардійців(Члени підпільної організації комсомольців м. Краснодона "Молода гвардія"),Урицького Моісея Соломоновича чи Клари Цеткін (Клархен Эйснер).В часи СРСР було усе зрозуміло ну а яке відношення ці люди й організації мають до сьогоднішнього Луцька?:( Тому я однозначно підтримую ідею перейменування!
Анонім Показати IP 21 Серпня 2009 21:46
Перейменували - не означає вшанували героїв нової епохи. Вулиця Кузнєцова в радянські часи виглядала гарною і чистою, у дворах дитячі майданчики, клумби. А теперішня вул. Шухевича - справжня клоака.
Справделивый Показати IP 15 Вересня 2009 23:27
ага давайте відмиємо гроші :) це ж треба нові печатки, вивіски, видати нові книжки, каталоги й так далі. Ось нас Анатолій Пархом'юк і навчить з повітря робити не аби які гроші :) Печатка одна коштує нехай 50 грн., порахуйте скільки їх потрібно зробити, а нових бланків? А людям яка проблема, потім ходити ставити зміни в документи :) Скажу так, Анатолій ви молодець. Замість того щоб боротися з кризою ви переіменовуєте вулиці.
Linette Показати IP 2 Квітня 2015 07:02
I'm impressed! You've managed the almost imobpsisle.
Saskia Показати IP 5 Квітня 2015 15:41
Thanks for writing such an earsuto--ndesytand article on this topic.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus