USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Техно, IT

Міноборони тестує новий сервіс – електронну чергу в ТЦК

Попередній запис вже можливий в 19 ТЦК – тестування відбувається в окремих центрах Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Сум, Вінниці, Кропивницького. Незабаром їх стане значно більше.

Сьогодні 06:48

Що краще: Xbox чи PlayStation

Світ відеоігор розділився на два табори: Xbox та PlayStation. Ці два гіганти вже багато років борються за звання найкращої консолі, пропонуючи геймерам все нові й нові враження. Козирі має кожна з консолей. З Xbox можна зануритися у світ Halo, Forza, Gears of War – ексклюзивні шедеври, доступні лише на Xbox.

17 Травня 2024 13:23

У лютому 2022 році РФ запустила в космос ядерний супутник, – ЗМІ

Росіяни стверджують, що космічний апарат призначений для наукових досліджень, але американці в це не вірять.

16 Травня 2024 23:18

Волинь – у п’ятірці лідерів із цифрової трансформації територіальних громад України

Нещодавно Міністерство цифрової трансформації України на форумі «Digital Power Summit 2024: цифрове лідерство громад» презентувало результати Індексу цифрової трансформації територіальних громад. Його мета – визначити рівень цифрових послуг і стан діджитал-інфраструктури в територіальних громадах України.

15 Травня 2024 10:38

Федоров анонсував появу у «Дії» ще одного посвідчення

Наразі протестувати новий документ у застосунку можна, якщо у вас є паспорт у Дії та картка платника податків.

14 Травня 2024 08:41

Битви смертоносних роїв, або «Грім» і «Бобер» проти «Герані»

Повномасштабне вторгнення Росії виявило кілька очевидних тенденцій. По-перше, могутність «другої армії світу» була переоціненою. По-друге, бронетехніка у сучасній війні не відіграє значної ролі. І, по-третє, з повним правом нинішні бойові дії можна називати війною дронів.

12 Травня 2024 10:03

Як вибрати зарядний пристрій для MacBook?

Існують варіанти адаптерів MacBook потужністю від 29 Вт до 96 Вт. Крім того, є ще інтерфейси підключення різних типів. Заплутатися дійсно легко, але ми пояснимо, як вибрати зарядний пристрій для MacBook без особливих проблем.

8 Травня 2024 17:38

Учені відтворили обличчя неандерталки, яка жила 75 тисяч років тому

Експерти-палеохудожники створили 3D-модель. Череп жінки, з якої побудували модель, знайшли печері Шанідар в Іракському Курдистані.

4 Травня 2024 00:16

Українського хакера у США засудили до майже 14 років ув’язнення

У США засудили громадянина України Ярослава Васінського до 13 років 7 місяців ув’язнення за участь у проведенні понад 2500 хакерських атак та вимаганні 700 млн доларів.

2 Травня 2024 23:14

Захист об’єктів критичної інфраструктури: у Луцьку студенти-хакери зламували кіберсистеми. Фото

Другий рік поспіль у Луцькому національному технічному університеті відбувається захід «День кібербезпеки». Під час кіберхакатону вісім команд студентів змагалися між собою у тому, щоб зламати систему, шукаючи та експлуатуючи її вразливості. Також вони шукали приховані повідомлення та розв'язували різні криптографічні завдання. Натомість у дискусійних панелях представники Нацполіції, СБУ, Держспецзв’язку та місцевого самоврядування розповіли про актуальні проблеми кібербезпеки та шляхи їх вирішення, а також про кібербезпеку в територіальних громадах.

29 Квітня 2024 12:49

Telegram відновив офіційні боти ГУР, СБУ та Мінцифри

Сьогодні вранці ГУР повідомляло, що платформа Telegram заблокувала низку офіційних ботів, у тому числі й чат-бот української розвідки. Наразі офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією РФ, відновили роботу.

29 Квітня 2024 11:12

Природа допомагає науці: восьминіг надихнув вчених на створення нових моделей роботів

Команда робототехніків з Брістольського університету у Великій Британії ретельно дослідила роботу присосок на щупальцях восьминога. Ці головоногі молюски користуються досконалим природним механізмом адгезії понад 100 мільйонів років і можуть надійно причепитися майже до будь-якої поверхні.

27 Квітня 2024 00:36

В Україні розширили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

На інтерактивній онлайн-мапі можна дізнатися вартість підключення та щомісячну абонплату за інтернет-послуги; залишити відгук про роботу інтернету у вашому будинку під час відключень; переглянути відгуки людей щодо роботи мережі без електрики.

25 Квітня 2024 18:08

Як обрати ідеальний робот-пилосос для дому

У сучасному світі, де кожна хвилина на вагу золота, домашні обов’язки можуть стати справжнім випробуванням для багатьох з нас. Щоб заощадити час та зусилля, багато хто замислюється про те, щоб купити робот пилосос. Цей невеликий, але надзвичайно корисний пристрій може стати незамінним помічником у підтримці чистоти в домі. Вибір моделей на ринку величезний, і щоб зробити правильний вибір, важливо розглянути кілька ключових аспектів.

24 Квітня 2024 11:59

Штучний інтелект знайшов чужий малюнок на відомій картині Рафаеля

Одну з чотирьої фігур на полотні малював не сам майстер, вважають дослідники.

22 Квітня 2024 00:16

Україна створила дрон «Шмавік» – аналог популярного квадрокоптера DJI Mavic

Вітчизняний дрон стійкіший до пошкоджень та РЕБ, може переносити на собі два боєприпаси до 1 кг та довше перебувати в повітрі на одному заряді.

19 Квітня 2024 12:49

Дослідження ролі смарт-годинників у поліпшенні продуктивності

Смарт-годинники вже давно перестали бути лише аксесуаром для відстеження фізичної активності чи сповіщень зі смартфона. Ці пристрої все більше інтегруються в освітні та ділові процеси, пропонуючи нові можливості для підвищення продуктивності та зручності.

17 Квітня 2024 17:12

П’ять ефективних стратегій SEO для просування мобільних додатків

У світі, де конкуренція на ринку мобільних додатків постійно зростає, важливо виділитися серед тисяч інших продуктів. Просування мобільних додатків стає все більш складним завданням, яке вимагає злагодженої стратегії SEO. Відоме агентство інтернет-маркетингу Netpeak з багаторічним досвідом вже неодноразово доводило ефективність впровадження комплексних SEO технік.

15 Квітня 2024 11:42

Система Orphus