USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку відзначили учасників «Великодньої майстерні»

21 Квітня 2017 23:03
У рамках проекту “Великодня майстерня” відбувалися майстер-класи з писанкарства та інших видів народної творчості, а також зустрічі з народознавцями, етнографами, фольклористами.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Григорій Пустовіт відвідали "Великодню майстерню”. Сьогодні відбулося підведення підсумків проекту.

Проект “Великодня майстерня” уже традиційний для міста. Участь у ньому беруть найкращі майстри нашого краю. Під їхнім керівництвом діти опановуватимуть гончарство, ліплення, бісероплетіння, навчаться виготовляти вироби із соломи та лісової трави, шити іграшки. Тут навчали дітей писанкарству Андрій Бондарук та Наталія Довгалюк, інші народні майстрині.

Як повідомила директор департаменту культури Тетяна Гнатів, у майстерні взяли участь багато дітей та дорослих і на завершення її роботи, як годиться, треба дякувати. Тож сьогодні майстрам народної творчості, які передають свої уміння дітям, буде вручено премії міського голови.

“Великодня майстерня”, “Писанковий дивосвіт” уже стали традиційними проектами. Міська рада завжди підтримує таланти, підтримує творчість. Хочу подякувати дітям за вміння, які вони проявили під час проекту. Усі мали нагоду вивчити наші автентичні ремесла. Луцька міська рада й надалі буде підтримувати та збільшувати маштаб таких заходів”, - сказав у вітальному слові Ігор Поліщук.

Після виступів, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук вручив премії найкращим майстрам, які навчали діток писанкарству.

Майстри подякували за підтримку владі, запевняли, що з насолодою дарують свої знання та вміння, адже важливо, щоб діти несли традиції любові до Бога та до людей.

Нагадаємо, організаторами проекту виступили департамент культури міської ради, громадська організація “Рукотвори Волині”, майстри народної творчості, ГО “Переселенці Криму та Донбасу”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
майстриня Показати IP 24 Квітня 2017 11:47
Після фотосесії усіх погнали батогами з вул. Л.Українки за місто в поле

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus