USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Керівника РИА Новости посадили на два місяці у СІЗО

17 Травня 2018 18:34
Херсонський суд арештував керівника інформагентства "РИА Новости - Украина" Кирила Вишинського на 60 днів без можливості вийти під заставу.

Пана Вишинського затримали у Києві 15 травня за звинуваченнями у державній зраді. Згодом його етапували для обрання міри запобіжного заходу до Херсона, оскільки там розташована прокуратура АР Крим. Про це повідомляє українська служба BBC.

На засіданні пан Вишинський визнав, що має два паспорти - російський та український, але заперечив висунуті проти нього звинувачення і назвав справу проти себе "тиском на свободу слова".

Спецслужба встановила, що весною 2014 року пан Вишинський отримав завдання провести підривну інформаційну діяльність у Криму. Пізніше, за даними СБУ, він вів діяльність на підтримку так званих "ДНР/ЛНР".



За свою діяльність отримав державну російську нагороду "За повернення Криму". Крім того, за даними СБУ, він отримував щомісяця 53 тисячі євро. Ці гроші надходили із Сербії.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОРДЕНИ ОКУПАНТІВ І ПАЧКИ ЄВРО: СБУ ПОКАЗАЛА ЗНАХІДКИ З ОФІСУ РИА НОВОСТИ УКРАИНА

За даними спецслужби, у пана Вишинського подвійне громадянство - України та Росії.



В Росії засудили такі дії української СБУ та припустили, що можуть бути заходи у відповідь.

Агентство міжнародної інформації "РИА Новости" - це російська медіагрупа і одне з найбільших інформаційних агентств, яке почало працювати у 1990 році.

Спочатку воно працювало як інформаційне агентство "Новини", а з вересня 1991 року — "РИА Новости".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus