USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Бронзовий призер ЧС з веслування на байдарках і каное з Волині бореться за олімпійську ліцензію

22 Квітня 2024 16:05
Бронзовий призер чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное Андрій Рибачок бореться за отримання ліцензії для участі в літніх Олімпійських іграх, що відбудуться у липні 2024 року в Парижі.

Спортсмен розповів, що має сильних конкурентів в Україні та все ж сподівається вибороти бажану ліцензію, передає Суспільне.

Зараз Андрій Рибачок готується до участі в Кубку України, який відбудеться з 21 по 25 квітня в Умані. Для веслувальників – це головний старт року і можливість потрапити на Олімпійські ігри 2024. Андрій Рибачок змагатиметься у каное-двійці на дистанції 500 метрів.

«Минулого року ми зупинилися за крок, буквально пів секунди не вистачило, щоб вибороти цю ліцензію. На цих змаганнях оберуть найсильніший екіпаж, який через три тижні візьме участь у турнірі в угорському місті Сегед. Саме там країни, які не взяли ліцензії, мають право її добрати», – говорить спортсмен.

Тренер Федір Семенюк каже, що в Україні є досить сильні та потужні спортсмени з цього виду спорту, тому конкуренцію відчувають.

«Для початку треба виграти Кубок України. Там є конкуренти. От в Андрія конкурент – наш ковельчанин Павло Борсук, який також братиме участь в цьому заїзді на 500 метрів. Серед конкурентів є призери Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро», – розповідає тренер.

Потрапити на Олімпіаду – це бажання будь-якого спортсмена, каже Андрій Рибачок. Як додає, зараз головне завдання – не захворіти та добре підготуватися до Кубка України, перемогти там і поїхати в Сегед.

29-річний Андрій Рибачок – заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное. У складі каное-четвірки Андрій Рибачок виграв бронзову медаль чемпіонату світу і у 2022 році. Тоді команду представляли Вергелес, Рибачок, Міщук та Юрій Вандюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus