USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У волинському селі провели 12-ті Малі олімпійські ігри

18 Вересня 2018 18:46
У селі Купичів Турійського району вже 12 років поспіль проводять змагання – Малі олімпійські ігри, участь в яких беруть учні 8-х класів із навколишніх сільських шкіл. За словами директора учбового закладу Олександра Гончарука, раніше такі ігри були виключно місцевими шкільними змаганнями, а вже останні два роки переросли у міжрайонне спортивне свято, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Цього року на змаганнях присутні сім команд. Другий рік поспіль тут бере участь команда Локачинського району, тому це вже міжрайонні змагання, - розповідає директор. – Для дітей такі ігри надзвичайно позитивні, адже вони спілкуються та знайомляться. Для них дуже важлива участь, адже щоразу, коли команди виграють, вони надзвичайно цим пишаються».

Під час святкування представили і успішно реалізований проект від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – придбання музичного обладнання. Це, каже директор, для їхнього навчального закладу було вкрай необхідним. Крім того, завдяки співпраці Фонду та громади в навчальному закладі встановлене спортивне обладнання – тренажери для занять спортом.

«Ми робимо наголос саме на спорті. В школі діє спортивна секція, заняття в якій тривають до 21-ї години щодня. Сюди приходять займатися не тільки наші школярі, але й дорослі мешканці нашого села та із навколишніх населених пунктів», - розповідає керівник освітнього закладу.

«Коли встановлювали тренажери, був повний спортзал дітей – не могли дочекатися. Зараз діти доїжджають велосипедами, аби потренуватися. Мій син долає 4 кілометри ввечері, аби потрапити на тренування», - тішиться заступник з виховної роботи Алла Бадира.

Олександр Гончарук додає: хотів би, аби біля школи були встановлені ще й вуличні тренажери – для цього написали проект на конкурс, оголошений обласною радою, проте, не виграли. Попри це, керівник закладу свою мрію не полишає.

«Закликаю всіх дітей займатися спортом, бути успішними та прагнути до перемог. Вірю в те, що ви – майбутнє Волині, гордість нашого краю. В свою чергу, ми, депутати обласної ради на чолі з Ігорем Палицею,будемо підтримувати вас і допомагати вам ставати ще кращими, - зазначив Вячеслав Рубльов. – В Купичеві постійно реалізуються проекти спільно з Фондом, тому таким ініціативним і небайдужим людям хочеться допомагати у втіленні їхніх ідей».

Крім того, з обласного бюджету були виділені кошти на утеплення фасаду школи. Також рік тому тут був реалізований проект із Фондом – для школи придбали туристичне обладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus