USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

За «торгівлю» рибою можуть сісти на 10 років: як судять волинських посадовців, яких спіймали на хабарі

19 Квітня 2024 22:51
Отримали від рибалки хабар в десять тисяч гривень і тепер можуть відсидіти десять років за ґратами. Саме таке покарання чекає на двох волинських посадовців, які налагодили корупційну схему. Затримання обвинувачених відбулось ще в травні минулого року, тож ця «рибна» історія тягнеться вже майже рік.

Деталі про незаконний бізнес чиновників та чергове судове засідання по справі – у сюжеті ТРК «Аверс».

В народі кажуть: знову за рибу гроші. Але окремі держслужбовці надто буквально зрозуміли цю народну приказку і почали в прямому сенсі вимагати гроші з рибалки. А тепер у цих посадовців почалось напрочуд насичене життя з скандалами, обшуками та судовими засіданнями.

Читати ще: На Волині двох працівників рибгоспу звинувачують в хабарництві: суд досліджує докази

На лаві підсудних за вимагання хабара опинились волинські чиновники Держрибагентства. За даними слідства, одразу два посадовці – заступник начальника управління та заступник начальника одного з відділів – вирішили налагодити незаконну схему збагачення на рибалці. Держслужбовці обіцяли не притягувати браконьєра до відповідальності за вилов риби, якщо того спіймають під час раптового рейду.

Сторона обвинувачення стверджує, що чиновники потрапили до рук правоохоронців під час отримання траншу в десять тисяч гривень. Оскільки, за словами прокуратури, такий транш був вже не першим, то, ймовірно, риболовля браконьєру давалася якось аж занадто дорого.

Ще на початку травня минулого року підозрюваним обирали запобіжний захід, тоді одного з них звільнили, а іншого відсторонили від займаної посади. Обох відправили під нічний домашній арешт. За місцем проживання та у робочих кабінетах горе-бізнесменів пройшли обшуки, під час яких правоохоронцям вдалось вилучити ті самі кошти, здобуті злочинним шляхом.

Читати ще: Покривали незаконний вилов риби: двох службовців у Луцьку судять за хабар

В прокуратурі стверджують, що за період з березня по травень 2023 року нечесні чиновники непогано збагатились на рибних відкатах. Йдеться загалом про п’ятнадцять тисяч гривень. Але сторона захисту стверджує, що вилучені кошти номіналом в 500 гривень – підстава. Саме до такого висновку прийшов і сам обвинувачений. Аргументує це тим, що не має звички так нечепурно жмакати купюри в кармані старої куртки, бо має гаманець. І заначок теж не робить, бо одинокий, тож ховати накопичене важкою працею немає від кого.

Історія могла би бути смішною, якби не була такою сумною. Посадовцям за вилучені десять тисяч гривень тепер загрожує до десяти років в’язниці. Тож корупційний бізнес виявився геть ненадійним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рибалка Показати IP 20 Квітня 2024 09:21
Нічого не змінилось і не міняється у роботі Волиньрибоохорони.Простому рибалці виносять мозок за лишнього гачка або жерл цю,а з браконьєрами чуть «в засос» не цілуються.Всі сітки ,які знаходять-безгосподарські,знищують тільки для людського ока декілька вже старих непотрібних,а інші за гроші або за рибу віддають тим самим браконьєрам,з якими «в долі».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus