USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Вкрав у охоронця велосипед та виніс з хати туфлі й риболовні котушки: волинянина посадили на чотири роки за крадіжки

13 Квітня 2024 20:48
Раніше судимий волинянин отримав ще одну судимість: цього разу чоловік здійснив дві крадіжки та понад чотири роки проведе за ґратами.

Відповідний вирок ухвалив Горохівський районний суд.

На лаві підсудних опинився раніше судимий уродженець села Богунівка Горохівського району Леонід В.

Першу крадіжку він вчинив на початку січня 2020 року. Вночі у селі Мерва на території тваринницької ферми ТзОВ «Ніра» волинянин вкрав велосипед «Ардіс» вартістю 890 гривень.

А через кілька місяців, 4 березня, вкрав з домогосподарства дві риболовні котушки та пару черевиків. Загальна вартість вкраденого – 807 гривень.

Читати ще: Поїхав по цигарки: волинянина, який вкрав авто, посадили на шість років

Леонід В. під час розгляду справи заперечив вину. Він повідомив, що брав велосипед потерпілого, однак запевнив, що наміру привласнювати, продавати чи обмінювати його не мав та повернув двоколісного наступного дня.

Іншу крадіжку волинянин пояснив випадковістю. З його слів, напередодні разом із потерпілим вони вживали алкогольні напої у останнього дома. Оскільки Леонід В. був п’яним, випадково переплутав своє взуття із взуттям потерпілого та пішов додому. Також він взяв зі столу у веранді дві риболовецькі котушки, бо вирішив сходити на риболовлю. Наступного дня, коли зрозумів, що у нього чужі речі, повернув їх потерпілому. Обвинувачений зазначив, що жоден з потерпілих не давав дозволу на користування майном.

Своєю чергою, власник велосипеда повідомив, що працює сторожем у фермерському господарстві. Він приїжджає двоколісним на роботу та залишає його біля входу в кімнату охорони. З його слів, у ніч, коли сталася крадіжка, він зробив обхід території та повернувся в приміщення. У цей час почув стук у вікно та впізнав по голосу обвинуваченого, який просив відчинити двері та впустити його. Оскільки керівництво не дозволяло присутність сторонніх осіб, двері йому не відчинив.

Через 20 хвилин вийшов на вулицю та помітив, що велосипеда немає. Інших осіб у той час не території не було, а тому вирішив, що саме обвинувачений взяв двоколісного. Тому зранку він пішов до нього додому та просив повернути вкрадене. Леонід В. заперечив, що велосипед у нього, однак згодом вказав на хлів та сказав, що транспортний засіб там. Потерпілий наголосив, що дозволу на використання велосипеда крадію не давав, а через два місяці дільничний задокументував факт цієї події. Чоловік зазначив, що претензій до обвинуваченого не має.

Читати ще: На Волині пенсіонер, який вкрав у жінки велосипед, ледве не потрапив за ґрати

Інший потерпілий повідомив, що на момент крадіжки був у сусідів. Коли повертався додому, сусідка повідомила йому, що бачила у нього в хаті обвинуваченого. Зайшовши в будинок, потерпілий помітив зникнення риболовецьких котушок та туфель чорного кольору. Знайшовши Леоніда В., попросив повернути крадене та повідомив, що звернеться в поліцію. Обвинувачений спершу заперечив наявність у нього крадених речей, проте згодом, орієнтовно через тиждень, повернув їх, приніс додому.

Потерпілий наголосив, що у дружніх взаєминах із обвинуваченим ніколи не перебував та дозволу на перебування в будинку не давав. Дільничний задокументував факт крадіжки після того, як речі було повернуто.

Вину Леоніда В. також підтвердили покази свідків та досліджені у судовому засіданні докази.

Оскільки волинянин вчинив крадіжки під час іспитового строку, суд до трьох років позбавлення волі приєднав невідбуту частину покарання, тож загалом крадій змушений буде провести за ґратами чотири роки та два місяці.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus