USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«В жизні все буває. Є такі, що з сокирами гоняться»: у Луцьку пенсіонера судили за домашнє насилля над співмешканкою

22 Квітня 2024 20:35
Домашній конфлікт немолодого подружжя завершився бійкою, поліцією і судами. За цей час емоції вщухли, а дружина навіть пробачила чоловіка. Проте прокурори вважають, що одного штрафу за домашнє насилля для чоловіка буде мало. Кажуть: потрібно відправити дідуся на «перевиховання».

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Пенсіонер з села Веселе Луцького району має заплатити штраф в розмірі 850 гривень за те, що підняв руку на свою цивільну дружину, яка і викликала опісля цього поліцію. Прокурори ж вважають, що йому також потрібно пройти кількамісячний курс для кривдників.

«Я не поняв, для кривдників, шо то таке?» – дивується обвинувачений Сергій.

Суддя Волинського апеляційного суду Віталій Денісов пояснив обвинуваченому, що це таке і що на програмі для кривдників наполягає прокурор.

«Будете ходити на програму і вам будуть розповідати, як себе поводити, щоб не завдавати тілесних ушкоджень співмешканці», – зазначив суддя.

Читати ще: За поцуплений дриль лучанин відсидить сім років за ґратами

Як зауважила прокурор, обмежувальні заходи у вигляді відвідування такої програми необхідні для людини, яка вчинила домашнє насильство до своєї співмешканки.

«Рішення про незастосування обмежувальних заходів до кривдника є необґрунтованим. Крім того, відповідно до санкції статті 125 до винного може бути застосоване покарання у вигляді штрафу в розмірі до 50 неоподаткованих мінімумів. Водночас судом проігноровано ці норми закону і застосовано штраф у розмірі 50 прожиткових мінімумів, що також суперечить нормам КПК», – переконана прокурор Наталія Гаврусь.

Судді допитуються у дідуся, як в такому віці дійшло до сімейних розбірок, які дійшли аж до судів двох інстанцій:

– Сергій Леонідович, а шо ви так? В такому віці…

– Шо?

– Співмешканку вирішили…

– В жизні все буває…

– Зрозуміло, але ви дійшли до апеляційного суду з сімейними розбірками. Не просто посварилися. Скільки ви років проживаєте разом?

– Двадцять.

– Згідно з вироком суду, ви вину визнали повністю?

– Ну да, то шо ж, скільки можна битися? Ви що, смієтеся? В моїх літах... Ідеальної сімї не буває, ви самі прекрасно знаєте. Є такі, що з сокирами гоняться, всяких ідіотів хватає. Тут нічого такого немає.

– Ну то пробаційну програму можна на рік. Рік будете їздити, бо я так дивлюсь, що ви не розумієте того, що відбулося.

Цивільна дружина обвинуваченого, хоча і викликала поліцію після бійки, проте нині просить суд обійтися для чоловіка лише штрафом. Мовляв, після того конфлікту давно помирились. А якщо доведеться їздити на програму для кривдників, то це буде складно, бо їй доведеться супроводжувати чоловіка, а грошей на ці поїздки в них немає.

«Після того інсульту в нього не все з головою... Я мушу кругом з ним бути. Вибачення в мене просив, казав, що більше не буде. Я його вибачила. Двадцять років разом, він ніколи руки не простягав, але так вийшло. Може, я там трохи винна. В брата іменини були, може, я десь трошки там…» – говорить дружина обвинуваченого Лариса.

Врешті судді таки дослухались до прохань обвинуваченого і потерпілої та призначили пенсіонеру покарання у вигляді штрафу в 850 гривень. Сподіваються, що це і буде уроком для чоловіка не розпускати рук надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus