USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

У селищі на Волині лікарню обладнали комп’ютерним томографом

26 Квітня 2024 21:51
В Іваничівській багатопрофільній лікарні встановили новітній компʼютерний томограф General Electric Optima CT 520. Медичне обладнання закуплено у рамках проєкту МОЗ «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Розташування лікарні робить її важливою для всієї системи первинної, вторинної та екстреної медичної допомоги, адже через транспортну доступність медзакладу пацієнти можуть оперативно отримати необхідний пакет послуг.

Зазначимо, що компʼютерна томографія є важливим методом діагностики в медицині, оскільки надає детальне зображення внутрішніх структур людського тіла. Завдяки новітньому апарату лікарі матимуть можливість своєчасно та достовірно діагностувати різноманітні патології та хвороби, а також своєчасно надавати медичну допомогу пацієнту.

У головному корпусі установи функціонують відділення екстреної та невідкладної медичної допомоги, травматологічне, рентгенологічне, поліклінічне, терапевтичне (з ліжками дитячого профілю), неврологічне, хірургічне відділення, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, клінічна та біохімічна лабораторія, УЗД- та ЕКГ-діагностика тощо.
Наразі Іваничівська багатопрофільна лікарня отримала статус загальної. Завдяки наявності сучасного обладнання у медзакладі зможуть розширити перелік медичних послуг та визначитись із подальшою тактикою лікування пацієнта після КТ-діагностики, яку щомісяця проходитимуть сотні пацієнтів. Тож поява такої техніки – важливий крок в оновленні закладу.

Комп’ютерний томограф вже змонтовано. Медичний персонал пройде необхідне кваліфіковане навчання для роботи з обладнанням та працюватиме на обладнанні після отримання дозволу на право його експлуатації в ДІЯР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus