USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У селі на Волині відкрили три пам'ятні дошки загиблим на війні Героям

19 Квітня 2024 16:24
У село Обенижі, що на Турійщині, тричі прилітала сумна звістка про загибель земляків. Серед великого українського воїнства, яке назавжди у строю Небесного Легіону, – Олена Созонюк, Дмитро Левчук, Юрій Строчик. Вшановуючи їх пам’ять, 18 квітня відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок, встановлених на будівлі Обенизької гімназії.

Про це інформують у Турійській селищній раді.

Олена Созонюк 30 травня 2015 року підписала контракт на проходження військової служби у 14 ОМБР. Спочатку була польовим кухарем у зоні АТО. Згодом отримала звання старшого сержанта, пройшла курси і стала бойовим медиком. Разом із побратимами і посестрами Олена захищала землі Харківської, Київської, Донецької, Луганської областей. Загинула захисниця 3 вересня 2022 року у бою на Харківщині.

Читати ще: «Мами нема, не хочу Бозі». Трирічна донечка загиблої бойової медикині із Волині щодня ходить на цвинтар і чекає, коли мама «прокинеться»
Дмитро Левчук у 2014 році був серед тих відчайдушних українських воїнів, які силою духу, нелюдського опору стримали орду на Донеччині і Луганщині. Тоді Дмитро отримав серйозну травму ноги. Коли розпочалось повномасштабне вторгнення росіян, незважаючи на проблеми зі здоров’ям, знову мобілізувався і вирушив на фронт. Та стара травма дала про себе. 6 вересня 2022 свічечка життя Дмитра догоріла.
Юрій Строчик у перший березневий день 2022 року мобілізувався у Національну гвардію України, був розвідником першого розвідувального відділення. У важких боях пліч-о-пліч з побратимам боронив рідну землю. Зранку 10 травня 2023 року ворог розпочав танковий обстріл позицій ЗСУ в районі населеного пункту Спірне на Донеччині, де Юрій і прийняв свій останній бій.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв-земляків та всіх захисників, які загинули, захищаючи Україну. Участь у заході взяли рідні, вчителі та учні школи, земляки, представники місцевої влади.

Почесне право відкрити меморіальні дошки було надано родинам захисників. Чин освячення пам’ятних дошок здійснив настоятель місцевого храму.
Читати ще: У Берестечківському ліцеї відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на війні випускника

До світлин загиблих Героїв лягли квіти, засвітили лампадки. Кожне слово, яке звучало в цей день з уст виступаючих, було присвячене нашим Героям.

У сумний пам’ятний день представники Національної гвардії України разом із Турійським селищним головою вручили мамі Надії Строчик посмертну нагороду сина Юрія, який був єдиною її опорою, – орден «За мужність» ІІІ ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus