USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку вже увосьме провели тренінг з відновлення для дружин і дітей військових

23 Квітня 2024 20:43
У Луцьку 21 квітня провели групове заняття відновлення і розвитку для дітей і дружин військовослужбовців. Такий тренінг в обласному центрі відбулося увосьме.

Зустрічі з тренерами, які допомагають поліпшити емоційний стан і налагодити спілкування, адаптуватися до змін у житті, пов’язаних із війною, відбуваються у рамках програми «Коло сили», розповів Суспільному координатор Валерій Петрович.

У Луцьку зараз групові зустрічі відвідують 32 дружини військовослужбовців і 41 дитина. Зі слів координатора, усі заняття для учасників є безплатними. Фінансує зустрічі німецька організація «Brot für die Welt».

«Намагаємось в нашій програмі заповнити ту нестачу, яка є від того, що тато вже 2 роки, дехто вже більше – 3 рік відсутній в родині, а все-таки життєві навички хтось з батьків має давати», – зазначив Валерій Петрович.
Читати ще: Емоційне відновлення через творчість: як священник-митець у Луцьку допомагає військовим оговтатися від війни

На групові заняття щонеділі приходить лучанка Юлія Новосад, у якої чоловік з першого дня повномасштабної війни захищає Україну. Жінка каже: спілкування у колі дружин військовослужбовців допомагає долати труднощі, справлятися зі стресом і їй, і доньці.
«Тут зібралися люди з подібним травматичним досвідом. Я справляюся зі своїм стресом поки що. Але ще для мене дуже важливо, щоб із цим також справлялася моя 9-річна донька, – говорить Юлія Новосад.

Паралельно з дорослими тренери працюють із групами дітей і підлітків. Цього разу обговорювали теми «Стереотипи» і «Гідність».

Читати ще: «Я не боялася померти». Військова з Луцька, яка пережила полон, нині працює в ТЦК і мріє шити одяг для захисниць

Зі слів координатора зустрічі, усього заплановано 12 занять з дружинами і дітьми військовослужбовців у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus