USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку 19-річному загиблому військовому

19 Квітня 2024 21:40
У ЗЗСО «Берестечківський ліцей» відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь 19-річного Героя, випускника Романа Володимировича Романюка. Воїн 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ загинув 19 квітня 2023 року поблизу м. Часів Яр Донецької області, захищаючи територіальну цілісність України.

Про це інформують у Берестечківській громаді.

На урочистому заході були присутні рідні, друзі, знайомі, однокласники, представники влади та небайдужі жителі громади. Право відкрити меморіальну дошку надали братам Героя.

Із скорботними словами до присутніх звернулися міський голова Ігор Грудзевич та однокласниця Героя Юлія Колеснік.

Читати ще: На Волині встановили пам’ятні стелу і знак у пам'ять про загиблих захисників
Настоятель Свято-Троїцького собору м. Берестечка отець Миколай Качмар відслужив чин заупокійної літії та освятив меморіальну дошку. Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять Героя покладанням квітів.

Читати ще: У гімназії на Камінь-Каширщині відкрили меморіальну дошку вчителю, який загинув на війні

«Віримо, що цей пам’ятний знак буде нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність України.

Низький уклін Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам’ять про них. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів», – йдеться в повідомленні громади.
Нагадаємо, Роман Романюк народився 28 листопада 2003 року в Берестечку, там він закінчив школу, здобув освіту. Наприкінці 2022 року Роман записався добровольцем та мужньо став на захист Батьківщини в складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

23 травня 2023 року надійшла сумна звістка, що військовий під час виконання бойового завдання загинув. Кортеж із загиблим воїном зустріли живим коридором шани жителі громади, покладаючи квіти перед автомобілем з домовиною Героя.

Поховали мужнього Героя Романа Романюка на місцевому кладовищі, у мить прощання звучав Державний Гімн України та триразові залпи почесної варти.

У Романа Романюка залишилась молода дружина та малесенька донечка, два брати, мати, батько, бабуся. Донечка Евеліна народилася минулоріч 28 листопада, саме у день Романових іменин.

Як інформували раніше, У Берестечківському ліцеї відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Героя, випускника навчального закладу Сергія Ляшука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus