USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Соціологи оцінили рівень готовності українців до мобілізації

25 Квітня 2024 21:45
Українці відзначають наявність проблеми з ухилянням від мобілізації серед своїх близьких та знайомих. У цілому готовність перебуває на посередньому рівні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування фонду «Демократичні ініціативи» та Центру Разумкова.

Зокрема 25% опитаних зазначили, що більшість з їхнього оточення намагаються уникати мобілізації, водночас 47% повідомили, що деякі зі знайомих уникають, а деякі готові бути мобілізованими. При цьому 10% заявили, що їхні знайомі здебільшого готові до мобілізації.
«Зважаючи на те, що в останній групі респондентів частина знайомих таки готові до мобілізації, можна говорити про те, що готовність до мобілізації перебуває не на низькому, а на посередньому рівні», – зазначають соціологи.

Читати ще: Майже дві третини українців готові воювати до повної перемоги. Опитування

Прагнення уникати мобілізації більш поширене в Східному регіоні. Тут 39% опитаних вказали, що більшість з їхніх знайомих, які можуть підлягати мобілізації, намагаються уникнути цього, тоді як в Південному регіоні відповідна частка становить 32%, у Західному регіоні – 29%, а найменшою (15%) вона виявилася в Центральному регіоні.

Але й високу міру готовності долучитися до мобілізації відзначала приблизно однакова (5-9%) частка опитаних на Сході, Півдні та Заході, і трохи більшою (15%) ця частка є в Центральному регіоні.
Читати ще: У 70% українців є близькі, які воювали чи воюють на фронті. Опитування

Опитування проведено фондом «Демократичні ініціативи» та Центром Разумкова з 21 по 27 березня 2024 року серед 2020 респондентів. Опитування проводилося на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патрiот Показати IP 25 Квітня 2024 21:51
Прагнуть уникнути бiльше на сходi-паганий схiд,Але втекли за кордон з заходу- захiд молодцi.
пан Показати IP 25 Квітня 2024 22:18
соційологи то брехуни
Анонім Показати IP 25 Квітня 2024 23:55
Реальність: 10% готові, і то лишень на словах. На ділі, третій рік йде війна і ті 10% наразі можуть ходити по вулиці та брати участь в соц.опитуваннях, і не знаходяться фронті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus