USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд. Що змінилося

5 Травня 2024 10:34
Члени військово-лікарської комісії тепер не зможуть на власний розсуд приймати рішення щодо придатності чи непридатності військовозобов’язаного. Відтепер вони повинні керуватися чіткими нормами.

Про це йдеться у заяві департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони України.

4 травня набули чинності зміни до положення про військово-лікарську експертизу у ЗСУ відповідно до наказу міністра оборони України № 402. Цими змінами було скасовано статус «обмежено придатний», а також оновлено перелік хвороб, з якими можуть або не можуть мобілізувати.

«Фактично скасовано індивідуальну оцінку придатності. Тепер члени ВЛК не зможуть приймати рішення на власний розсуд, а будуть керуватися лише чіткими нормами. Це дозволить унеможливити корупційні прояви», – пояснили в департаменті Міноборони.

Читати ще: У Міноборони пояснили, хто з держслужбовців підпадає під бронювання

У департаменті зазначили, що ступінь придатності до військової служби буде встановлюватися ВЛК відповідно до розкладу хвороб, пояснення до цього розкладу та таблиці додаткових вимог до стану здоровʼя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Травня 2024 11:37
))) в Україні і без таблички ділення??? зміняться лише напрямки фінансових потоків та відповідальні особи.
Народ Показати IP 9 Травня 2024 15:56
нуну тобто заплатив за нормальну довідку і ок??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus