USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Розблокування кордону: скільки вантажівок від учора перетнули «Ягодин»

23 Квітня 2024 10:39
За неповну першу добу роботи розблокованого пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» волинські митники оформили 458 ваговозів на в’їзд в Україну та 344 – на виїзд до Польщі.

Про це повідомили у Волинській митниці.

Щодо експорту, то першим оформився вантаж з промисловим товаром, який записався до Є-черги на перетин кордону ще 25 лютого.

Станом на 10 годину 23 квітня у черзі з польского боку на в’їзд перед Дорогуськом очікує 150 транспортних засобів. В електронній черзі з українського боку виклику до «Ягодина» від Укртрансбезпеки, що адмініструє цю чергу, очікує 1685 авто. Після поширення інформації про розблокування «Ягодина» вона збільшилась у 12 разів.

«Працюємо у посиленому режимі, аби надолужити простій, зумовлений польською блокадою кордону. До слова, лише у цьому році вона тривала 90 календарних днів», – зазначають у митниці.

Акції протесту фермерів на території Польщі біля кордону з Україною на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску, відновили 9 лютого 2024 року. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Читати ще: Триває модернізація пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ», на черзі – «Устилуг – Зосін»

Нагадаємо, з 15 квітня тимчасово не курсуватиме дизель-поїзд «Ковель – Ягодин – Ковель». Рух в обох напрямках припинять орієнтовно на два тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 24 Квітня 2024 05:30
мо", ті недотепи щось відшкодують і українській стороні ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus