USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«РФ прагнула вбити якнайбільше мирних людей»: Генпрокурор показав момент удару по Одесі

30 Квітня 2024 14:47
Прокуратура вважає, що військове керівництво росії свідомо вдарило 29 квітня по Одесі балістичною ракетою «Іскандер» із касетним боєзарядом, аби вбити якомога більше цивільних.

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент ракетного удару. На кадрах видно розліт касетних боєприпасів з подальшою детонацією.

Костін зауважив, що «Іскандер» із касетним боєзарядом – це невибіркова зброя, яка несе загрозу в радіусі 1,5 км. Саме в такому радіусі слідчі знаходять металеві фрагменти та уламки ракети. Прокурор назвав удар свідомим і цинічним нехтуванням нормами міжнародного гуманітарного права. Розслідування триває.

30 квітня в Одесі та області день жалоби. Від ракетного удару росіян по Одесі 29 квітня загинули пʼять людей і ще 30 поранені, серед яких двоє дітей та вагітна жінка. Пʼятеро поранених у вкрай важкому стані. Серед поранених екснардеп Партії регіонів, ректор Національного університету «Одеська юридична академія» Сергій Ківалов. Серед загиблих є проректор академії Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв.

Унаслідок удару пошкоджена цивільна інфраструктура: житлові будинки та палац Одеської юридичної академії, більш відомий як «Замок Гаррі Поттера».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus