USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Недешеве задоволення: назвали розцінки для ухилянтів за незаконний перетин кордону

25 Квітня 2024 07:14
В Україні ухилянти платять від трьох до десяти тисяч доларів організаторам за нелегальний перетин кордону. Часто до цієї протизаконної схеми залучають підлітків – як провідників.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає ТСН.

За його словами, коли порушників ловлять, то з ними проводиться така собі фільтрація. Правоохоронці намагаються встановити організаторів нелегальної схеми переправлення через держкордон та в який спосіб організатори намагалися їх переправити.

«Зокрема, запитуємо, і яку кількість грошей вони платили організаторам такої незаконної мандрівки. Зазвичай, розцінки, які люди платять цим злочинним групам, злочинним елементам, коливаються від трьох до десяти тисяч доларів», – наголосив Демченко.

Читати ще: Як ухилянти втікають із України за кордон: у Нацполіції назвали найпоширеніші схеми

Представник ДПСУ розповів про випадок, коли чоловіки збиралися перепливти Тису, а маршрут їм прокладали двоє підлітків. За допомогу їм пообіцяли від двох до дев’яти тисяч доларів. Такі випадки непоодинокі. Демченко зауважує, що організатори незаконного перетину кордону залучають підлітків, аби ті виступали як провідники і доправляли порушників до кордону.

«Вони насамперед роблять таку ставку на те, що підліткам не передбачена кримінальна відповідальність за незаконне переправлення осіб через кордон. Коли затримуємо підлітків, передаємо їх батькам, а також повідомляємо правоохоронні органи, щоб встановити в подальшому організаторів», – зауважив Демченко.

Читати ще: ДПСУ повідомила, скільки ухилянтів намагалося втекти за кордон у 2023 році

Відповідальність за дії підлітків несуть батьки. А вже правоохоронці займаються тим, щоб довести справу до логічного завершення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Олексій Показати IP 25 Квітня 2024 07:58
По перше хто "ухилянт" вирішує суд. Бо це аналогія з коронавірусом. Всіх хто не вакцинувався називали антиваксерами. Що одне, що інше це приниження людської честі і гідності (стаття 3 Конституції України). А по друге чому не відкрити кордони? Якщо людина з тих чи інших причин не хоче йти в армію, то для чого її тримати? Думаю якби всі хто хотів виїхали з початку вторгнення, то б в десятки разів більше надсилали фінансової допомоги ніж з мінімалки 6400 грн!
Пересічний Показати IP 25 Квітня 2024 09:33
Життя коштує набагато дорожче ніж 10000 доларів
Правда Показати IP 25 Квітня 2024 10:04
Якщо ти "ухилянт",дизертир,зрадник і просто сци...,то який ще суд.В яку ще армію,до....в нас війна і тотальна мобілізація.
Ага до Правда Показати IP 25 Квітня 2024 12:32
В нас не війна а воєнний стан по документам, хай спочатку ті зелені клоуни оголосять війну росії і тоді матимуть повне право мобілізувати людей а поки шиш їм!
123 до Правда Показати IP 25 Квітня 2024 12:58
А ти сам сцикун, чи сцикуха?
Олексій до Правда Показати IP 25 Квітня 2024 20:52
Щоб таке писати, спочатку розберіться в юридичній площині на рахунок війни і тотальної мобілізації
Олексій Показати IP 25 Квітня 2024 11:10
То чому не зробити це законно? Хочеш виїхати - плати. Судячи зі статті то бюджет України нажаль недоотримує колосальні кошти
Пересічний до Олексій Показати IP 25 Квітня 2024 14:53
Бояться, бо багато виїде
Олексій до Пересічний Показати IP 25 Квітня 2024 20:51
То про яку свободу нам розказують по телемарафону?
Правда Показати IP 26 Квітня 2024 18:17
Оголосити війну ядерній державі???В нас мобілізація, часткова,вибіркова,поетапна,чи яка?Що ти мелеш "трускавецький" "юрист".Дов...бень.В Україні ВІЙНА,на нас напав окупант,загарбник і терорист,ми ведемо оборонну війну і просто захищаємо свою землю,родини,дітей,майбутнє...а ви будете прокляті навіки,хто покинув цю ЗЕМЛЮ на поталу.
Олексій до Правда Показати IP 29 Квітня 2024 10:22
Стаття 106 Конституції України, пункт 19 прочитай!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus