USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На війні загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук з Волині

25 Квітня 2024 23:51
25 квітня на війні загинула журналістка, редакторка, театрознавиця Алла Пушкарчук (позивний Рута), уродженка села Сокіл Рожищенської громади на Волині.

Про це повідомив у своєму фейсбуці журналіст і військовий Дмитро Крапивенко.

«Тендітна дівчина, що пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університитеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавці, – написав він про Героїню, яка певний час із 2018-го працювала у виданні «Тиждень» під керівництвом Дмитра. – Через якийсь час Алла і «Тиждень» пережили реюніон, це були часи дистанційної роботи, тому вона могла працювати і з рідної Волині, і з Харківщини, де жив Максим – її майбутній чоловік.

Ми почали частіше спілкуватися з початком повномасштабки. Не мав суніву, що вона і Максим у лавах ЗСУ. Був період, коли ми були зовсім поруч на фронті, але розминулися. Рута надіслала мені маршрут, як дістатися Зайцевого (того, що під Бахмутом). Це була справжня дорога смерті, але іншої на той час вже не існувало, і я вдячний їй за ці пунктирні лінії на гуглмапі.

Останній (не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже в цьому році. Домовилися написати одне одному, «коли будуть якісь хороші новини». Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути.

Алла була з того покоління, що дорослішало на війні і жадібно будувало плани на майбутнє.

Вона колекціонувала народні прикраси, живо цікавилася культурним життям, постила фото котиків, які з нею були повсюди.

Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні у воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі».

Алла Пушкарчук закінчила Інститут журналістики Київського національного університету культури і мистецтв за спеціальністю видавнича справа та редагування, а також Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого за спеціальністю «Театрознавство».

Її репортаж «Поворот праворуч» увійшов у десятку фіналістів Конкурсу художнього репортажу «Самовидець» 2016 року. 2017 року із серією фотографій з війни увійшла в число переможців XIX Міжнародного фотоконкурсу від Всеукраїнської газети «День».

З серпня 2014 року до квітня 2018 року працювала в 5-му окремому батальйоні Української добровольчої армії як журналістка й фотографка. Згодом демобілізувалася і працювала журналісткою, редакторкою стрічки новин у журналі «Український тиждень» (2018-2020), піарницею у видавничому домі «Комора» (2019-2020).

2021 року Алла Пушкарчук стала випусковою редакторкою «Читомо».

Після повномасштабного вторгнення разом із коханим пішла в ЗСУ. Загинула на Донеччині внаслідок ракетного обстрілу на руках у Максима.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним Алли. Вічна шана, честь і слава!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Атошнік Показати IP 26 Квітня 2024 19:21
Царство небесне. Золота душа нехай спочиває в Бозі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus