USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10
Профіль користувача
Лана
Дата реєстрації: 21 Листопада 2015 09:34
Коментарів: 0
Лана: Доброго дня! Проконсультуйте, будь ласка, з такого питання. Ми з чоловіком у шлюбі 25 років, від якого маємо двох дітей – дочку 23 та сина 19 років. Дочка працює в іншому місті, де живе на зйомній квартирі, син навчається теж в іншому місті. У нас життя не склалося через його зловживання спиртним, я вже кілька років як поїхала від чоловіка в інше місто на роботу. Ми не розлучені. В невеличкому райцентрі, де ми разом проживали, у нас є будинок, який збудований на ділянці, що виділила мені селищна рада. Я його єдиний власник. Будинок будувався переважно на кошти моїх батьків для внуків, як вони увесь час казали. Мама працювала на підприємстві і мала можливість виписати кошти в рахунок зарплати, при цьому біля 10 років їх відробляла. Чоловік працював у будівельній організації, яка йому дала однокімнатну квартиру. Зараз чоловік живе в хаті сам, а квартиру здає квартирантам. Ми з дітьми його вмовляємо дати згоду на продаж будь-чого із житла, щоб купити дочці квартиру в місті. Він принципово відмовляється, мотивуючи тим, що все ділиться пополам між подружжям, а діти нехай самі собі зароблять. Через його зловживання спиртним з ним жити неможливо, а продати нічого не дає. Виходить, батьки старались для онуків, а зараз онуки не мають ніякого права на житло, окрім як жити там. Підкажіть, будь ласка, чи можливо в судовому порядку включити до розподілу спільного майна дітей? Чи можливий такий варіант: ми з дітьми відмовляємося від нашої частки в квартирі (площа 40 кв.м.) в рахунок того, щоб без його згоди продати будинок (площа 156 кв.м.). І чи потрібне для процедури розподілу майна розлучення? Щиро дякую! Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! У Вашому випадку добре для Вас, що земельна ділянка оформлена на Вас в ході її приватизації. Це означає, що не неї не поширюється режим спільної сумісної власності подружжя, відповідно і чоловік не має на неї прав. Будинок, як розумію, будувався під час шлюбу, і тут вже складніше. По-перше, якщо він оформлений на Вас як на одного власника, то тут простіше, і в судовому порядку його можливо вивести з переліку майна, яке підлягає поділу як майно подружжя. (Треба буде довести ті факти, які ви описуєте в запитанні). Оскільки добровільної згоди від чоловіка немає, то для поділу майна потрібно буде розлучатись. Варіант відмови від Вашої частки в квартирі взамін на відсутність з боку чоловіка перешкод у продажі будинку можливий лише в добровільному порядку. В іншому випадку це слід буде робити через суд, і як аргумент щодо того, щоб будинок залишився Вам, в поєднанні із тим, що в переважній більшості його збудовано за рахунок коштів Ваших батьків, має всі шанси на успішне вирішення.
Відповідь юриста:
Добного дня! Як на мене, такі вимоги є не законними, оскільки вимоги про надання Вам медичної допомоги можна обґрунтувати положенням ст. 38 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я", які передбачають право кожного пацієнта, коли це виправдано його станом, бути прийнятим в будь-якому державному лікувально-профілактичному закладі за своїм вибором, якщо цей заклад має можливість забезпечити відповідне лікування. А щодо оплати – то слід звернути увагу на ст. 8 згаданого Закону, а також на Конституцію України, де йдеться про безоплатність медицини.

Скоріш за все посадовці лікарні керуються їх внутрішніми, пгодженими із Одеською міською радою, документами, де щось розписане на зразок що фінансуюється з міського бюджету лише ті пацієнти, що зареєстровані.

Спробуйте звернутись до Саакашвіллі, або когось із його команди! Думаю, дасть потрібний ефект.
Система Orphus