USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48
Профіль користувача
Ірина
Дата реєстрації: 24 Квітня 2015 11:18
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такій ситуації Вашій матері слід оформити в нотаріуса право на спадщину за заповітом, отримати свідоцтво про право власності на успадковану квартиру, після чого укласти відповідний договір з енергопостачальною організацією, надавши її працівникам правовстановлюючі документи на квартиру. А оплачувати за використану електроенергію можна і без укладення договору, оскільки це обов'язок споживача комунальних послуг.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Можна. Для цього слід у договорі ціну оренди визначити в доларах, та зазначити грошовий еквівалент цієї суми в гривнях на день укладення договору. Та прописати, що орендна плата сплачуватиметься в гривнях за офіційним курсом НБУ на день сплати.

Норма, яка регулює це питання - ч. 2 ст. 533 Цивільного кодексу України, яка звучить так: якщо у зобов'язанні визначено грошовий еквівалент в іноземній валюті, сума, що підлягає сплаті у гривнях, визначається за офіційним курсом відповідної валюти на день платежу, якщо інший порядок її визначення не встановлений договором або законом чи іншим нормативно-правовим актом.
Система Orphus