USD 40.82 41.20
  • USD 40.82 41.20
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44
Профіль користувача
Марія
Дата реєстрації: 5 Вересня 2017 13:00
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо студент вже відрахований, тоді академічну відпуску брати неможливо, оскільки офіційні навчальні відносини між студентом і університетом припинені, і юридично до ВНЗ виключений студент не має відношення.
Відповідь юриста:
На Ваше запитання відповім так. Згідно зі статтею 179 КЗпП і статтями 18, 20 Закону України "Про відпустки" від 15 листопада 1996 р. № 504/96-ВР відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, крім матері дитини, може бути використана також повністю або частково батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною. Підставою для надання такої відпустки зазначеним особам є довідка з місця роботи (служби, навчання) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення строку відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, і виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати).

Для оформлення відпустки по догляду за дитиною бабуся дитини має подати:

письмову заяву на ім’я роботодавця;

копію свідоцтва про народження дитини;

довідку з місця навчання матері про те, що вона є студенткою денної (очної) форми навчання і не перебуває в академічній відпустці;

довідку органу праці та соціального захисту населення за місцем проживання матері дитини про те, що їй припинено (із зазначенням дати) виплату допомоги по догляду за дитиною, або, що ця допомога не призначалася.

За умови подання цих документів бабуся матиме право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Краще оформити на того з батьків, хто офіційно працює.

Якщо хтось із батьків студента-контрактника, працює за трудовим договором, то можна повернути до 15 % коштів, сплачених за навчання. Детальніше щодо такої податкової знижки читайте за цим посиланням.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Не земельну ділянку не матимите, а на половину будинку матимите. Оскільки він створюється за час шлюбу, а не приватизовувається із державного чи комунального житлового фонду.
Система Orphus