USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Верховна Рада дозволила прикордонникам застосовувати зброю

18 Листопада 2021 11:51
Верховна Рада ухвалила закон про вдосконалення порядку використання та застосування примусових заходів, бойової техніки й озброєння особовим складом Держприкордонслужби.

За відповідний законопроект №5232 в другому читанні проголосував 271 нардеп на засіданні, яке триває в четвер, 18 листопада, пише Корреспондент.net.

Законопроект також дозволяє використовувати вогнепальну зброю, зокрема, для відбиття нападу на військовослужбовця або працівника Держприкордонслужби в разі загрози їхньому життю чи здоров'ю, для захисту людей від нападу, при звільненні заручників чи осіб, яких незаконно позбавлено волі. Також зброю можна застосовувати для відбиття нападу на об'єкти під охороною, а також для затримання в разі спроби втекти особи, яка вчинила тяжкий злочин.

Крім того, прикордонники зможуть використовувати вогнепальну зброю для того, щоб зупинити транспортний засіб, якщо водій своїми діями створює загрозу життю або здоров'ю людини, або примусово припинити політ безпілотника, що здійснює політ у межах прикордонної смуги, над кораблями, катерами і суднами забезпечення Держприкордонслужби, а також щоб не допустити спроби насильницького заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою та запобігти угону повітряного судна.

Законопроект дозволяє прикордонникам використовувати наручники, шоломи, сітки для зв'язування, гумові і пластикові кийки, засоби, споряджені речовинами сльозогінної та подразливої ​​дії, засоби примусової зупинки транспортного засобу.

Також прикордонники зможуть використовувати гранати, боєприпаси і малогабаритні вибухові пристрої для примусового відкриття приміщень або усунення перешкод при затриманні особи, яка не виконує законних вимог військовослужбовця, а також у разі звільнення заручника.

Нагадаємо, у зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських. На Волині також відбулися навчання з відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігрантів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 18 Листопада 2021 12:22
Навіть поляки (які в ЄС і в НАТО,тобто їм не загрожує війна з Росією,бо вона на це не піде)не дозволяли собі стріляти, хоча по них кидали каміння. Провокації на кордоні можуть мати жахливі наслідки для нас.
К.лучанин до Анонім Показати IP 18 Листопада 2021 13:45
Нам потрібно запустити цих мігрантів до себе, та показати всю нашу гостинність, накормити і напоїти. Якесь поселення їм організувати, тоді ми покажемо що ми вище за цю загниваючу Європку.
за до К.лучанин Показати IP 18 Листопада 2021 14:11
всіх не розписуйся, "вам" потрібно - бери їх до себе додому і утримуй власним коштом.
К. лучанин до К.лучанин Показати IP 18 Листопада 2021 14:22
Бо ми ж бо інтернаціоналісти, а не фашисти. Я сам їм буду бутерброди робити і чай носити.
Народна прокуратура до Анонім Показати IP 18 Листопада 2021 14:44
То давай, якщо боїшся провокацій, розпустимо армію, прикордонників, поліцію та інших, скасуємо кордони і будемо якомога сильніше демонструвати свою миролюбність. Щось подібне було до 2014, коли зруйнували свої силові структури і наввипередки намагались задовільнити забаганки агресивних сусідів. Допомогло?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus