USD 40.82 41.20
  • USD 40.82 41.20
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

В Україні з'явиться електронний військовий квиток

31 Березня 2021 22:26
В Україні розпочаті проекти з цифровізації процесів військового обліку, передбачається й запровадження електронного військового квитка.

Про це йдеться в коментарі міністра оборони Андрія Тарана щодо ухвалення закону, яким удосконалюються окремі питання виконання військового обов’язку, передає УНІАН.

Законом внесено зміни до 38 законів та п’яти кодексів України.

«Настав кінець ери військкоматів. Замість них в Україні діятимуть територіальні центри комплектування відповідно до адміністративно-територіального устрою держави. У випадку загострення ситуації на доукомплектування військових частин тепер відведені лічені дні, що відповідає вимогам «Стратегії воєнної безпеки України». Створено Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних та розпочаті проекти щодо цифровізації процесів військового обліку: е-реєстрація, е-військовий квиток, е-транспорт, е-ТЦК», – сказав Таран.

Також законом створено інститут резервістів-контрактників, які добровільно підписуватимуть контракт.

«На таких резервістів пошириться весь комплекс соціальних пільг та гарантій, які передбачені для мобілізованих осіб», – повідомили в Міноборони.

Раніше повідомляли, що у Збройних силах України зменшиться кількість військовослужбовців строкової служби у зв’язку зі зростанням кількості контрактників у армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
марвел Показати IP 1 Квітня 2021 07:27
надо еще автомат электронный и виртуальную портупею - и будет перемога!
Перспектива Показати IP 1 Квітня 2021 11:00
Скоро буде електронний депутат (е-депутат) і електронний президент (е-президент).
аватар 51 Показати IP 1 Квітня 2021 13:39
Мабуть то і вся модернізація починаючи 2014 року. І як той електроний військовий квиток буде працювати в польвих умовах де немає умов толком води набрати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus