USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Працевлаштування з військовим квитком: що варто знати волинянам

12 Лютого 2023 08:07
Стаючи на облік з безробіття, чоловіки працездатного віку та жінки з медичною освітою обов'язково мають пред'явити військовий квиток. Відповідна постанова Уряду почала діяти з липня 2022 року.

Про це розповіла Суспільному заступниця директора Луцької філії Волинського центру зайнятості Ірина Гурська.

З її слів, до введення в дію постанови військово-обліковий документ пред'являли тільки особи, які звільнені з військової строкової служби та військовослужбовці, які звільнені з військової служби. А зараз перелік громадян, яким є обов'язковий цей документ, значно розширився.

Якщо військового квитка немає, то клієнтам в послугах не відмовляють: доступ до усіх вакансій надають, каже кар'єрна радниця Ліна Світач. З її слів, не можуть лише поставити на облік та відповідно призначити допомогу із безробіття.
Читати ще: Вакансій вдвічі менше, ніж безробітних: яка ситуація на ринку праці Волині

У другому півріччі 2022-го кількість чоловіків на обліку в міському центрі зайнятості зменшилася, зазначає каже заступниця директора філії Ірина Гурська. Якщо в першому півріччі 2022 року чоловіки становили 35% від загальної кількості безробітних, то в другому півріччі – 30%. Станом на початок 2023 року на обліку в Луцькій філії центру зайнятості перебуває 963 безробітних, і 28% з них – це чоловіки.
52-річний лучанин Руслан Лазар шукає роботу. Раніше працював стоматологом, але за станом здоров'я звільнився. Коли прийшов ставати на облік, йому повідомили, що треба військовий квиток. Приніс. Каже: до війська його не взяли, бо не пройшов медкомісію.
У Луцькій філії центру зайнятості на одну безробітну людину припадає одна вакансія, зауважує кар'єрна радниця Ліна Світач.

Серед нових вакансій – оператор безпілотника. Охочих скеровують на навчання у Рівне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Прокурор Показати IP 12 Лютого 2023 11:46
А про порушення прав людини, в частині соціальної держави, вже не йдеться?
Анонім до Прокурор Показати IP 12 Лютого 2023 12:21
Якщо всі сховаються від захисту своєї, то доведеться вивчати питання як там з дотриманням прав людини в частині соціальної держави у сусідньої
Анонім Показати IP 12 Лютого 2023 12:18
Постійно дещо маєш поміж ніг, а не отримуєш туди епізодичні візити? Твоя професія на ринку втратила актуальність? Що ж, у нас для тебе є цікава робота. П'ятнадцять, тридцять, навіть сто тисяч гривень, харчування за рахунок роботодавця, дружній колектив з різноманітними професіями, відрядження, можливі міжнародні зустрічі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus