USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Україні хочуть карати за доступ до російських соцмереж

22 Травня 2017 08:14
Українські депутати готують законопроект, який передбачає покарання для провайдерів, якщо ті не закриють доступ до російських соціальних мереж.

Про це розповів речник МВС Артем Шевченко у ефірі одного з українських телеканалів, передає 24 канал.

За його словами, в Україні налічується 5 тисяч провайдерів, відтак неможливо дуже швидко виконати рішення РНБО.

«І потроху провайдери приймають ті чи інші рішення. Сподіваємося, що всі провайдери будуть сумлінними та законослухняними. МВС обов'язково долучається до реалізації цього рішення РНБО, зокрема через такий підрозділ, як Департамент кіберполіції Національної поліції України: там є професійні люди, яких також буде задіяно до виконання цього рішення РНБО», – зауважив він.

Також речник МВС вважає, що слід вносити зміни до законодавства, якщо говорити про відповідальність за невиконання рішення РНБО.

«Мова йде про законодавство, якщо воно буде передбачати відповідальність за невиконання цього рішення, то воно буде. Щоб говорити взагалі про таку відповідальність, треба внести певні законодавчі зміни, можливо їх внесуть досить оперативно. Я знаю, що депутат Геращенко працює над певним законопроектом щодо цього», – підкреслив Шевченко.

Нагадаємо, в Україні заборонили соцмережі «Вконтакте», «Однокласники» та інші російські ресурси терміном на 3 роки. Указ про введення в дію відповідного рішення РНБО Порошенко підписав 16 травня. І вже 17 травня, після публікації в «Урядовому кур'єрі» рішення набрало чинності.

Читати ще: «НеВконтакті»: як антиросійські санкції вплинуть на волинський бізнес

Заборона доступу до соціальних мереж «Одноклассники» і «ВКонтакте», а також до «Яндексу» в Україні має почати працювати не пізніше, ніж 1 червня 2017 року, щоправда вже 17 травня деякі провайдери почали блокувати російські ресурси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 22 Травня 2017 08:33
А нас...рать
Володимир Показати IP 22 Травня 2017 09:22
Задовбали хочете реальних санкції запросто; закриваєш свою фабрику в Росії, націоналізовуєте російські підприємства в Україні. Ось це будуть реальні санкції, і хватить заробляти на війні
Однокласникам і Конт Показати IP 22 Травня 2017 10:54
ЖАХ нашої влади, людей принжують на коліна ставлять. Самі статки задекларували то тут нічого????????????????????????????І ніякі Закони не діють на депутатів а якщо люди спілкувались з родичами то хіба це погано????????????? Люди давайте робити все щоб не принижували людську гідність депутати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Якщо так далі буде буде переворот люди не будуть терпіти!!!!!!!!!!!!!А ви людей не спитали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ганьба владі яка принижує народ. Людям ця влада не дає спілкуватися з родиною однокланиками іт.д. Не можна так принижувати, Влада -вам люди це не простять!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Олена Показати IP 22 Травня 2017 10:56
А не краще булоб свої будинки машини свої прикраси дорогущі віддати на користь укранців -які воюють , а то мололь сиділа в Однокласникам і нашому Президенту це помішало . Влада заробляє на війні а страждають весь український народ.
Олег Показати IP 22 Травня 2017 11:00
Диктаторські Закони!Гірше Януковича!
TOR Показати IP 22 Травня 2017 11:00
в поміч. Або Opera VPN чи будь яка інша програма, що реалізовує цю функцію. І до дупи це блокування. Як сиділи люди в цих соцмережах - так і сидять далі, тільки додатково встановили ПЗ одним кліком.
Вітька Показати IP 22 Травня 2017 11:06
Значить пргграв інформаційну війну якщо так зробив. Ні в одній країні так би не знущались як над українцями
заклик Показати IP 22 Травня 2017 12:33
Агов, активісти!!!!!! Всі миттю на Майдан!!!!!! Чи не проплачено?!
Коля Показати IP 22 Травня 2017 12:55
Людей загнали в прірву , пенсіонерів за людей не рахують самі владці збагачаються крадуть і крадуть а винні Однокласники і Контакти? Вже такий маразм як робить ця влада не було ніколи . Невже в влади немає більш глобальних проблем , наприклад як економіку підняти як забезпечити людей високооплачуваними роботами як пенсіонерам дати гідні пенсії , як побороти корупціонерів а не заніс міліон завдатку і все відпустили? Коли вже буде щось для людей? Вже в людей все відібрали і останнє -то спілкування невже це комусь заважало ? Це гірша влада яку я пам"ятаю бо це приниження гідності свободи слова людини що суперечить Конституції України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus