USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Судять волинянина, який за $10 тисяч вивозив військовозобов’язаних за кордон

21 Лютого 2024 21:52
У Луцьку судять волинянина за незаконне переправлення осіб через кордон. Як зазначають у суді, чоловік погодився переправити двох військовозобов’язаних за 10 тисяч доларів із людини. Мав це зробити через систему «Шлях».

Як розповідає свідок, він познайомився з підсудним навесні 2022 року. Під час спілкування дізнався, що останній має власну фірму та займається перевезеннями. Потім випадково зустрів двох чоловіків із Харківської області, які хотіли виїхати законним способом за межі країни, та вирішив звернутися до обвинуваченого. Обговоривши вартість послуг, чоловік пішов із заявою до поліції, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я йому розказую ту ситуацію, кажу, що є два хлопці, які хочуть виїхати за кордон. Він мені: «Так, можна. Я займаюся перевезеннями. Я працюю офіційно через «Шлях». У мене є фірма». Сказав, що буде 10 тисяч доларів за одну людину. Мене трошки обурило, що така ситуація, почалася війна й людина вимагає таку велику суму грошей. Зранку я поїхав у поліцію», – говорить свідок.

До речі, деталей він не пам’ятає. Каже, що події відбувалися давно.
Читати ще: «В Ізраїлі війна. А хіба тут – не війна?» Волинянин не дозволяє виїхати дітям, хоч сам за кордоном

Своєю чергою обвинувачений свою вину заперечує. Зі слів адвоката, його довіритель і раніше перевозив чоловіків за кордон цілком законно. Мовляв, усі, хто виїжджав, поверталися разом із ним. Щодо ціни за такі послуги, то це нібито звичайна підприємницька діяльність.

«Ми вважаємо, що обвинувачення зробило дещо необґрунтовані та передчасні висновки. Я думаю, що суд розбереться і надасть цьому правову оцінку. Ситуація наступна. Мій довіритель є підприємцем, який здійснює пасажирські перевезення. Він вчиняв дії, які на нього покладає закон для здійснення таких перевезень. Тобто люди вивозилися, на нашу думку, цілком законно. Те, що прокуратура і досудове слідство вбачає в цьому якісь порушення, то ми з такою позицією не погоджуємося», – зазначає адвокат Віктор Шевчук.

Крапку у справі суд поставить лише тоді, коли заслухає всіх свідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Лютого 2024 08:20
Таки щось забагато, Наташа по 5000 брала.)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus