USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Невгамовний пенсіонер з Луцька зібрав понад мільйон гривень благодійної допомоги для ЗСУ

9 Квітня 2024 07:15
Лучанина Віталія Іваницького добре знають не лише як режисера та організатора фестивалів, концертів і різних мистецьких імпрези, але як і організатора багатьох благодійних акцій та проєктів – «Матері загиблого Героя», «Мистецька арт – терапія для поранених бійців АТО» тощо.

У 2023 році цей непосидючий пенсіонер (так його називають багато друзів і знайомих) організував серед членів своєї родини, друзів, товаришів та знайомих дві благодійні акції із збору коштів для допомоги волинським воїнам 14-ї та 100-ї бригад. Під час проведених цих двох благодійних акцій на потреби волинських військових було зібрано 517 612 грн.

Читати ще: «Йди до своїх»: волинська бригада тероборони розпочала рекрутингову кампанію

Вже цього року Віталій Миколайович організував чергову благодійну акцію для придбання воїнам волинської 100-ї бригади засобів захисту від ворожих дронів – «Нашим воїнам для їхніх потреб – антидронові рушниці і системи РЕБ».

Днями у Луцьку під час благодійного концерту народного артиста України Павла Дворського відбувся підсумок цієї благодійної акції.
У фоє Палацу культури міста Луцька можна було побачити засоби захисту від ворожих дронів та інше обладнання, яке за допомогою благодійних внесків волинян, небайдужих жителів з інших областей України та благодійників-іноземців було придбано для наших воїнів-земляків.
Загальна сума зібраних благодійних коштів становить 471 440 гривень.

Читати ще: Настав час ставати ще потужнішими: Волинську 100-ту бригаду тероборони реорганізують

З врахуванням виручених грошей від благодійного концерту разом було зібрано 653 387 гривень.

З благодійного концерту народного артиста України Павла Дворського, який зі своїми синами Павлом і В’ячеславом спеціально приїхали з Києва і Чернівців у Луцьк на запрошення Віталія Іваницького, було зібрано 181 947 грн.
З грошей благодійників було придбано:

– 3 системи РЕБ, ціна – 268 506 грн,

– 1 антидронова рушниця, ціна – 98 000 грн,

– 2 засоби зв’язку Старлінк, ціна – 29 986 грн,

– 1 мобільний блок швидкої зарядки, ціна – 29 813 грн,

– 5 детекторів – засобів для виявлення ворожих дронів, ціна – 8 706 грн,

Усе обладнання передали безпосередньо військовим 100-ї бригади ЗСУ.

Залишок благодійних коштів, а також зібрані гроші під час концерту Павла Дворського, що разом становить 216 992 грн, теж будуть використані на придбання потрібного обладнання для військових.

Загалом під час проведених акцій, що були організовані непосидючим пенсіонером-волонтером, було зібрано 1 170 999 гривень.

Представник командування 100-ї ОМБР майор Костянтин Бойчук від імені бійців і командування бригади висловив сердечну вдячність Віталію Іваницькому за його натхнення, ентузіазм і велику благодійну та волонтерську діяльність.

Передані на передову РЕБи, атидронова рушниця, засоби виявлення ворожих дронів та інше обладнання врятує життя не одному бійцю, а це зараз – найголовніше у боротьбі з ворогом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus