USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині відбувся велозаїзд «Крути педалі» задля підтримки переселенців

13 Жовтня 2023 21:48
У селищі Колки Луцького району 13 жовтня організували масовий велопробіг «Крути педалі». Усі активні, які люблять їздити на велосипеді, а також всі любителі здорового способу життя, які підтримують цей екологічний транспортний засіб, корисно та цікаво провели день.

Велозаїзд організував БФ «Рокада» Волинь. Велосипедисти рухалися вулицями Шкільна, Грушевського та Волі.

Участь у заході узяло близько 50 осіб, зокрема, близько двох десятків школярів, представники влади, благодійних організацій, громадськості, а також ВПО, які проживають у прихистку в громаді та поза її межами. З вітальними словами виступили очільник громади Палінкевич Олександр, начальник відділу освіти Колківської селищної ради Леонід Новак, фахівець з питань управління та координації місць компактного поселення Львівського офісу УВКБ ООН Олена Партика, менеджерка з питань захисту благодійного фонду «Рокада» на Волині Ольга Голіцина-Чазова.
Також під час заходу відбулася урочиста передача велосипедів та інвентарю від благодійного фонду «Грін Лайт Хелп», який опікується внутрішньо переміщеними особами, котрі проживають у прихистку у Колках. Для потреб ВПО було передано 9 велосипедів, 2 дитячі велокрісла, 9 шоломів безпеки та інструменти для обслуговування велосипедів. До того ж представниці фонду передали велопарковки Колківській громаді, адже у ТГ велосипеди – це основний засіб пересування.

Нині у громаді проживає 800 ВПО і діє один прихисток для переселенців. У громаді відсутній громадський транспорт, тому велосипед – чи не єдиний спосіб доїзду у будь-яку точку села.

Велозаїзд став ще одим кроком для інтеграції внутрішньо переміщених осіб у громаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus