USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Луцька громада отримала від ЮНІСЕФ автомобіль для надання соціальних послуг

18 Вересня 2023 16:43
Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ в Україні офіційно передав електроавтомобіль Луцькій міській територіальній громаді, а саме управлінню соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, щоб працівники управління могли надавати соціальні послуги ще якісніше. Раніше управління для виїздів використовувало орендований автомобіль, а тепер матиме власне авто на електриці, що дозволить економити кошти.

Новий електроавтомобіль Dongfeng M5EV обладнаний для перевезення дітей, які пересуваються на інвалідних візках. Важливо також, що в автомобілі можна перевозити одразу цілу мультидисциплінарну команду, до якої входитимуть психолог, соціальний працівник, фахівець із соціальної роботи, юрист та медичний фахівець. Автомобіль використовуватимуть для здійснення соціального супроводу сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, екстреної допомоги, а також для допомоги родинам, які виховують дітей з інвалідністю.
Керівниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що впродовж 2022-2023 років управління спільно з Благодійною установою «Навчально – реабілітаційний центр «Джерело» та за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні реалізовувало проєкт «Спільно», присвячений підтримці дітей внутрішньо переміщених осіб та дітей з різними видами захворювання.

«Ми мали можливість працювати не лише у Луцькій громаді, а й поза її межами. Зокрема проводили виїзди мультидисциплінарної команди. Нас гідно оцінили і за результатами роботи управлінню соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вручають автомобіль, аби ми мали можливість якісно здійснювати соціальну роботу, адресно відвідувати сім’ї. Це посприяє роботі наших мультифункціональних команд», – зазначила Ліна Галан та додала, що раніше виїзди здійснювали на орендованому автомобілі.
Спеціалістка із захисту дитини Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні Наталія Датченко зауважила, що ЮНІСЕФ має підписаний меморандум про співпрацю з Волинською областю, завданням якого є покращення життя кожної дитини, зокрема найбільш вразливих категорій.

«Минулий рік ми плідно працювали з міським центром соціальних служб для екстреної допомоги дітям з інвалідністю. А надання нами цього автомобіля підсумовує співпрацю. Водночас ми маємо надію і на подальшу співпрацю ще у більших масштабах», – сказала Наталія Датченко.
Отримувала ключі від електромобіля для громади заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, яка акцентувала, що за цей рік зроблено дійсно багато, подякувавши партерам та команді громади.

«Завдяки тому, що ми зарекомендували себе, як люди, які тримають слово та вміють працювати з іншими людьми, нам надають «крила», щоб ми продовжували цю роботу і надалі. Дякую партнерам, що ви даєте громаді та області розвивати соціальні послуги. Ваша підтримка є неоціненною, адже дітки нашої громади отримають ще швидшу та якіснішу допомогу», – зауважила Ірина Чебелюк.
Заступниця начальника Волинської ОВА Мирослава Якимчук також подякувала ЮНІСЕФ за співпрацю та підтримку Волинської області.
Вона висловила сподівання, що плідна співпраця продовжиться надалі, і подібні автомобілі також отримають інші активні громади Волині, де є багато дітей з особливими потребами, адже це значно покращить їхнє життя.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus