USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Врятували маму й немовля: на Волині оперували жінку з величезною кістою

18 Квітня 2024 15:49
Нововолинські акушер-гінекологи вкотре довели свою професійність й врятували маму та немовля.

У жінки, яка стояла на обліку по вагітності у КНП «Нововолинська ЦМЛ», було виявлено кісту невеликих розмірів. Лікарями акушер-гінекологами була обрана тактика активного спостереження за динамікою розвитку, повідомили у лікарні.

Кіста почала активно рости на останніх термінах вагітності: консиліумом лікарів вирішено, що доцільно буде прооперувати жінку вже після пологів. Пологи відбулися природнім шляхом.

Читати ще: У луцькій лікарні 40-річній пацієнтці видалили шестикілограмову пухлину

У післяпологовому періоді жінка відчувала гострі болі, тож її прооперували. Видалили кісту яєчника (обʼємом 6 літрів) з явищами перекруту, що заповнювала всю черевну порожнину.

Народжувати з кістою можливо, якщо її виявили вже під час вагітності, однак необхідне спостереження кваліфікованих лікарів.

Якщо кісту діагностують до зачаття, пацієнтці рекомендують спостереження та при необхідності - лікування (в тому числі оперативне), а вагітність планувати через 2-3 місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus