USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Волинянин не взяв бойову повістку, отримав кримінал і пішов у ЗСУ

20 Квітня 2024 18:53
Відмовився від бойової повістки – отримав кримінальну справу. Кілька місяців судили жителя Любешівщини. У грудні минулого року йому оголосили вирок – іспитовий строк. Кілька днів тому волинянин вирішив піти у Збройні сили України.

Жителя села В’язівне, що на Любешівщині, військово-лікарська комісія визнала придатним до служби у війську. Отримувати бойову повістку чоловік відмовився. Мовляв, його дружина нещодавно народила дитину, брат уже служить у ЗСУ, а мама залишається вдома сама. Чоловіка визнали винним в ухиленні від призову. Місцевий суд дав йому рік іспитового строку, але прокурори подали апеляцію, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Сам волинянин свою вину визнав повністю.

Здебільшого в апеляційних судах у подібних справах вироки змінюють. Замість іспитового строку за ухилення від призову дають цілком реальні терміни ув’язнення.

Кілька днів тому житель Любешівщини вирішив, що таки мобілізується в армію, щоб боротися з окупантами. Що саме змінило його рішення, невідомо.

«Хотів би приєднати до матеріалів судової справи довідку, з якої вбачається, що мій підзахисний мобілізований із 12 квітня. І відразу просив би суд відкласти апеляційний розгляд у зв’язку з тим, що маю намір подавати клопотання про звільнення мого підзахисного від кримінальної відповідальності», – повідомив адвокат Олександр Клубук.

Читати ще: Не прийшов до ТЦК у день відправлення до частини: волинянина судили за ухилення від призову

Нині чоловік у тренувальному таборі для мобілізованих.

«Призваний на військову службу та направлений для проходження військової служби у військову частину», – зазначив суддя Волинського апеляційного суду Віталій Денісов.

Чи звільнять волинянина від кримінальної відповідальності, колегія суддів ще буде вирішувати. Досі за чоловіком не було жодних судимостей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus