USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Від літа до зими за один день: в Європі зафіксували історичний перепад температур

24 Квітня 2024 23:42
У квітні Європа пережила один із найшвидших і найсильніших перепадів температури за всю історію спостережень: від рекордного літнього тепла на початку місяця до рекордних холодів і заморозків наприкінці місяця.

Про це пише The Watchers.

Зазначається, що температура по всій Європі протягом перших двох тижнів квітня була рекордно високою. Аномальне тепло сприяло ранньому цвітінню багатьох рослин. Однак у середині квітня за спекою послідувала різка зміна погоди, що призвела до незвично низьких температур, крижаного дощу і снігу.

Вчені кажуть, що Європа ніколи не бачила такого екстремального місяця.

«Європа переживає найекстремальніший місяць за всю історію», – сказав історик погоди і кліматолог Максиміліано Еррера.

Читати ще: Небезпечна для здоров'я спека посилюється в Європі, – вчені

Словенія стала яскравим прикладом такої різкої кліматичної зміни. 16 квітня, після більш ніж десяти днів літньої погоди з максимальною температурою вище +30 °C, країна повідомила про різку зміну погоди. Температура впала до заморозків, а похолодання супроводжувалося сильним вітром, дощем і снігом

Так, найзначніше падіння температури зафіксували в Подчетртеці, місті на сході Словенії, де температура впала з +27,2°C до всього лише +1°C. Це рекордне зниження температури на 26,2 градуса всього за добу.

Аналогічна швидка зміна температури відбулася в усій Центральній Європі, що серйозно вплинуло на сільське господарство регіону, особливо на фруктові дерева і виноградники, які тепер уразливі після раннього цвітіння.

Учора, 23 квітня, у багатьох регіонах Європи, від Фінляндії до Німеччини та Хорватії, випав сніг. У Гельсінкі довелося повністю зупинити трамвайний рух через крижаний дощ і снігопад.

Читати ще: У країнах Європи фіксують температурні рекорди на тлі аномальної спеки

У горах Німеччини за добу випало понад 40 см снігу і понад метр – за останні п’ять днів.

Повідомляється також, що 23 квітня сніг випав на півдні Хорватії, а також у Латвії, Естонії та Литві. Незвично холодна погода також перетнула Середземне море і досягла Північної Африки.

За прогнозами, повернення до більш високих температур на більшій частині території Європи очікується 28 і 29 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus