USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

В Україні легалізували медичну марихуану

21 Грудня 2023 14:29
Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт № 7457 про легалізацію медичного канабісу. За ухвалення законопроєкту № 7457 в цілому проголосували 248 депутатів за мінімально необхідних 226.

Про це інформують Українські Новини.

Згідно з документом, обіг сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних цілей, продуктів їхньої переробки та вироблених (виготовлених) із них лікарських засобів допускається у науковій та науково-технічній діяльності, а також у медичній практиці.

Законопроєкт передбачає, що продавати ліки, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, можна буде в аптеках усіх форм власності за наявності ліцензії, а купівля таких засобів буде можливою виключно за електронним рецептом лікаря.

Читати ще: Для чого в Україні використовуватимуть медичний канабіс і кому призначають такі препарати

Згідно з документом, діяльність з розроблення нових наркотичних засобів або психотропних речовин здійснюється науковими установами державної, комунальної та приватної форм власності за наявності в них ліцензії від уряду на цей вид діяльності.

Нові наркотичні засоби або психотропні речовини в медичній практиці будуть використовуватися за умови їхньої державної реєстрації та здійснення клінічних досліджень, проведених згідно із законодавством про лікарські засоби.

Передбачено, що порядок обліку і контролю використання канабісу, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у науковій та науково-технічній діяльності визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тур Показати IP 21 Грудня 2023 14:45
Боже, Боже! Але ж наркота то гріх! Шош ті депутати роблять!
ABC до Тур Показати IP 21 Грудня 2023 17:06
Почитай Біблію. Там написано, що пару напасів зробити - то не гріх.
Олексій Показати IP 21 Грудня 2023 18:15
Скільки трапляється вбивств, розбоїв, грабежів після розпиття алкоголю. Наведіть хоч один приклад коли після вживання марихуани були схожі випадки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus