USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку діти із вадами слуху отримали слухові апарати

11 Квітня 2024 17:22
У Луцьку родини, в яких зростають діти з вадами слуху, отримали слухові апарати. Таку можливість вони отримали в рамках проєкту, який на Волині реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ.

Вручення відбулось у Просторі для дітей, який запрацював у Луцьку від лютого.

Як повідомила начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, деякі діти потребували одразу двох апаратів. Однією з них є дівчинка Марія.

«Вона народилася шестимісячною, недоношеною, з вагою всього 1,2 кг. Ми не одразу виявили, що дитина не чує, лише коли їй був рік. На одне вушко взагалі не чула, тому ми його проімплантували, а на друге вона чує, але дуже погано, тому ми підсилюємо апаратом. Я ніде не працюю, доньку виховую сама, вартість двох апаратів близько 200 гривень. Тож ця допомога неймовірна», – розповіла мама дівчинки.
У межах цього проєкту невід’ємною складовою є медична підтримка сімей. На цьому наголосили головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки, депутатка Луцької міської ради Оксана Лєщинська та лікарка-отоларингологиня Ірина Цуманець.

Читати ще: На Волині разом з ЮНІСЕФ допомагатимуть сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю

«Завдяки таким проєктам, як цей, наші діти мають змогу отримати повноцінне життя – навчатись в школі, відвідувати гуртки, бути соціалізованими», – зазначила Оксана Лєщинська.
Родини отримали допомогу в межах проєкту «Підвищення потенціалу громад для забезпечення інтегрованих соціальних послуг вразливих дітям у Львівській, Волинській і Закарпатській областях», який реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ, за фінансової підтримки Федерального міністерств економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».

Читати ще: Розписано до жовтня: як у Луцькій громаді працює центр реабілітації для дітей з інвалідністю

Якщо ви потребуєте допомоги – телефонуйте за номером +38 067 315 92 56, або завітайте в Простір для дітей, що розташований у Луцьку за адресою вул. Лесі Українки, 65.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus