USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Східна Європа незабаром випередить Південну за рівнем життя

5 Травня 2024 06:46
За рівнем життя країни Східної Європи, які майже сорок років тому вийшли з-під впливу Радянського Союзу і згодом приєдналися до Євросоюзу, незабаром випередять Південну Європу.

Про це пише Bloomberg.

Прогнози Міжнародного валютного фонду свідчать, що до 2029 року дохід на душу населення у Словенії перевищить дохід в Італії з поправкою на купівельну спроможність. Литва зрівняється за цим показником, а Польща не відставатиме.

Процес збагачення країн Східної Європи, які стали членами ЄС у 2004 році, був не таким швидким, як передбачалося.

Читати ще: Українці торік відкрили кожен десятий новий бізнес у Польщі

Прогрес, що відбувається останнім часом, імовірно, теж є результатом тенденцій, яких економісти не передбачали: країни Центральної та Східної Європи відзначили різке зростання виробництва завдяки іноземним інвестиціям, доступу до ринку та фондів ЄС, тоді як економіка Італії зростала повільніша за їхні.

Більш заможне населення країн Східної Європи уже відчуло переваги від зростання рівня життя: відтік працівників, які шукали більшої зарплати в інших місцях, почав зменшуватися. А місцеві уряди сподіваються, що пропорційно більші економіки отримають більший політичний вплив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus