USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам полонених військових

20 Травня 2024 17:47
Проєкт безоплатної психологічної допомоги жінкам полонених військових або зниклих безвісти – «Невизначена втрата» – запускають в Україні.

Про це повідомила керівниця проєктів та програм напряму «Допомога жінкам» Future for Ukraine Анна Грубая під час презентації в Укрінформі.

«Цей проєкт передбачає надання безкоштовних консультацій для жінок, які чекають. Це 16 консультацій, 6 з них індивідуальних, а 10 групових. Також триватиме постійна підтримка цих жінок в рамках групових консультацій... Такий підхід обрано через те, що не кожна жінка готова ділитися своїм особистим в групі, хтось хоче працювати індивідуально з психологом, і ми цей шлях підтримуємо. Водночас, після індивідуальної роботи, при готовності, є можливість працювати в групах, де жінки можуть бути опорою один для одного, розділити свій біль і отримати цю необхідну підтримку», – сказала Грубая.

За її словами, в групах не більше семи жінок, і вони розділяються за сімейною приналежністю (матері, дружини, доньки) та за статусом (зниклий безвісти або в полоні).

Читати ще: У Ковелі провели чергову акцію на підтримку військовополонених

Вона зазначила, що проєкт передбачає високий професійний підхід, адже українські фахівці проходять навчання в психологині Рут Дорум з Ізраїльської коаліції травми (Israel Trauma Coalition). Грубая підкреслила, що вміння працювати з травмою і реалізовувати це практично є важливим, адже не можна допустити повторної травматизації у людини.

Співзасновниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Ольга Андріанова зауважила, що наразі є величезний попит на психологічну підтримку, і дуже важливо її надавати.

«В соціумі досі багатьом людям незрозуміло, що відчувають жінки, які чекають своїх рідних з полону, або у яких чоловіки зникли безвісти, або загинули. Дуже часто вони задають некоректні питання цим жінкам, і цей тиск на них є дуже важким», – сказала вона.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко зауважив, що дуже важливо регулярно проводити мітинги на підтримку військовополонених по всій Україні.

«Це дуже важливо, як і для нагадування українському суспільству про те, що ще дуже багато наших захисників знаходяться в полоні. І більш важливим є нагадування міжнародній спільноті про ті проблеми, які не вирішуються. Бо саме РФ в числі інших країн підписала Женевські конвенції, де дуже чітко визначено всі вимоги до перебування в полоні», – сказав Кононенко.

Проєкт від фонду «Майбутнє для України» (Future for Ukraine) реалізується у межах програми психологічної підтримки українських жінок GIDNA.

Залишити заявку на отримання психологічної допомоги можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus