USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Під час війни діти є найвразливішою категорією споживачів інформації», – Ірина Констанкевич у виступі в ПАРЄ

23 Квітня 2024 07:17
Весняна сесія ПАРЄ завершила роботу. В останній день засідання українські парламентарі доповідали щодо насилля в інтернеті та права дітей на безпечне цифрове середовище. Від української делегації виступили народні депутатки Ірина Констанкевич та Лариса Білозір, які зупинилися на особливостях впливу мереж та дезінформації на дітей під час війни.

«У війну злочинці можуть просити в дітей дані про військових, в інтернеті такожчимало насильницького контенту. Захист дітей від насильства в цифровому середовищі – питання, яке потребує великої уваги та негайних дій. Особливо під час війни діти є найвразливішою категорією споживачів інформації», – зазначила Ірина Констанкевич.

За останніми даними міжнародного дослідницького проєкту ESPAD, лише 6,7% опитаних підлітків в Україні не користуються соціальними мережами, майже 45% проводять у соцмережах до трьох годин на день, а ще приблизно 50% – чотири та більше годин.
Парламентарка наголосила, що реальне життя українських дітей в умовах нападу Росії супроводжується ще більшими загрозами. Щодня над головами українців нависає небезпека не лише піддатися насильству в інтернеті, а й померти від російської ракети.

Читати ще: «Світ має чути Україну», – народна депутатка з Волині про міжнародну роботу

Разом із тим, злочинці зараз часто налагоджують контакти з дітьми в інтернеті, аби вимагати від них інформацію щодо розміщення баз військових та стратегічних об’єктів. Окрім збору даних, країна-окупант активно поширює дезінформацію, щоб посіяти паніку, зневіру, розбрат, дискредитувати органи влади, Сили безпеки і оборони, волонтерів.

«Україна робить багато задля протидії впливу таких операцій. Важливо порушувати цю тему на міжнародному рівні. Обговорення питання в ПАРЄ – знаковий крок у боротьбі проти насильства в інтернеті та поширення дезінформації, фейків і даних», – підкреслила народна депутатка.

Наступна сесія ПАРЄ має відбутися вже влітку. Українська делегація продовжуватиме відстоювати інтереси України та залучати міжнародну спільноту до об’єднаної боротьби проти країни-агресора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus