USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Нова диверсія: у Польщі на землю висипали українську кукурудзу

25 Лютого 2024 17:14
У Польщі у ніч проти 25 лютого невідомі особи знову висипали українську кукурудзу з восьми пів вагонів – близько 180 тонн. Інцидент стався за 150 км від порту Ґданськ, звідки вантаж мав вирушити за межі Польщі.

Про незаконне втручання в роботу залізничного транспорту повідомила пресслужба «Укрзалізниці».

«Українська сільськогосподарська продукція їхала транзитом через країну. «Укрзалізниця» фактично щодня фіксує системне псування українських вантажів на території Польщі. Це злочин проти України, який вийшов з-під контролю. І чим довше ситуації буде приділятися з боку Польщі недостатня увага та не прийматимуться відповідні рішення, тим більш складною та неконтрольованою ставатиме ситуація», – йдеться у повідомленні.

«Укрзалізниця» звернулась до правоохоронців Польщі.

Раніше очільник МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що поляки, які закликають прийти до країни президента Росії Володимира Путіна та навести «порядок», а також розсипають українське зерно – провокатори.

Як інформували, 24 лютого, у день річниці повномасштабного вторгнення РФ на територію України, невідомі розсипали українську агропродукцію на польській залізничній станції «Дорогуськ».

Раніше, 11 лютого, у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери почали трощити українські фури із зерном та висипали його на дорогу.Пізніше міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський вибачився за розсипане польськими фермерами українське зерно на кордоні. Поліція польського міста Хелм з’ясовує деталі інциденту.

Вранці 23 лютого на залізничному пункті пропуску «Дорохуськ» невідомі пошкодили ріпак в трьох зерновозах. Цей вантаж прямував транзитом через Польщу до німецького Гамбурга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 26 Лютого 2024 00:31
простіть тих темних рольніків зі світоглядом болотяного кулика..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus