USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.90 41.10
  • PLN 10.26 10.44

Нідерланди передадуть Україні бойові машини піхоти YPR-765

21 Травня 2024 10:22
Нідерланди прийняли рішення найближчим часом передати Україні бойові машини піхоти YPR-765.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міноборони Нідерландів.

«Найближчим часом Нідерланди поставлять Збройним силам України бронемашини YPR-765», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про надання допомоги оголосила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час онлайн-засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

«Важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну... Її боротьба є також нашою боротьбою. Такі бронемашини дуже важливі для України. Вони маневрені, здатні швидко перекидати війська і можуть використовуватися як для розвідки, так і для наступу та оборони», – зазначила вона.

Читати ще: Іспанія оголосила про передачу партії танків Leopard Україні

За даними Міноборони Нідерландів БМП YPR-765 прибудуть в Україну в найкоротші терміни. Про точну їх кількість не повідомляється.

На сьогодні Нідерланди передали загалом 207 БМП YPR різних типів.

«Зусилля, яких ми доклали останнім часом, окупляться в найближчі місяці. Важливо, щоб усі країни продовжували робити свій внесок у спільні зусилля. Таким чином ми дієво підтримуємо Україну та сприяємо тому, щоб країна перемогла у боротьбі за свободу. Потреба в протиповітряній обороні залишається такою ж великою, як і раніше. Ось чому ми досліджуємо, як можемо більше сприяти цьому разом з іншими країнами», – наголосила Оллонгрен.

Читати ще: Іспанія дасть Україні ракети для Patriot

20 травня понеділок відбулася 22-га зустріч Контактної групи з питань оборони України. Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що зараз настав момент виклику, коли Путін розпочав наступ на сході України та продовжує інтенсивні бомбардування українських міст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus