USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині обласний конкурс юннатів зібрав рекордну кількість учасників

17 Квітня 2024 16:07
Упродовж трьох днів на Волині триватиме обласний етап Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти. Участь в офіційному старті змагань взяли перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук та очільник постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, депутат облради Юрій Ройко.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Незмінним ініціатором проведення конкурсу є обласний еколого-натуралістичний центр. Його директорка Валентина Остапчук розповіла, що на Волині – понад 160 учнівських колективів екологічної просвіти. Учасниками обласного етапу стали близько 40 команд, які були визнані найкращими за результатами місцевих конкурсів, що відбулись в територіальних громадах.

«Це не просто конкурс, це школа екологічного та трудового виховання і мотивації. Кожна із команд продемонструє свої авторські виступи, у яких відображено власний досвід і результати практичної природоохоронної роботи, популяризації руху за збереження навколишнього середовища. Наші діти вивчають екологічні проблеми своєї місцевості, аби спільно з наставниками в майбутньому перетворити ці дослідження на плацдарм наукової діяльності», – підкреслила вона.
Валентина Остапчук також зауважила, що минулоріч команда «ТЕРА» гімназії № 2 м. Камінь-Каширський отримала гран прі Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти.

Читати ще: Голова Волинської облради відзначив юних екологів та їхніх керівників

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук висловив вдячність керівництву та працівникам обласного еколого-натуралістичного центру, а також їх партнерам за організацію та проведення конкурсу. «Я переконаний, що завдяки нашим юннатам на Україну чекає прекрасне, славне майбутнє. Бо патріотизм і любов до своєї країни починається саме із рідного міста, села, урочища, річки чи лісу. З тих, хто справді любить свою землю, плекає та оберігає її, і виростають справжні патріоти, які сьогодні захищають її ціною власного життя», – наголосив він.
У своєму вітальному слові голова екологічної комісії обласної ради Юрій Ройко зауважив, що кожен із конкурсантів уже є переможцем, адже в умовах сьогодення надважливо берегти навколишнє середовище. «Війна нещадно нищить довкілля України. Вже зафіксовано понад 5 тисяч фактів екоциду. Щодня військові дії завдають природі шкоди на 3 млрд гривень. Третина українських лісів спалена, отруєні та заміновані значні площі земель, безповоротно зникають цілі екосистеми. Внаслідок спровокованих ракетними ударами пожеж в атмосферу потрапили понад 300 млн тонн шкідливих викидів. Це жаливі цифри, а тому після перемоги нам необхідно буде подбати не лише про відновлення довкілля, а й більш наполегливо провадити нашу природоохоронну місію», – резюмував він.
Переможці обласного етапу візьмуть участь у Всеукраїнському турі конкурсу колективів екологічної просвіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus