USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Міноборони пояснило, що передбачає скасування статусу «‎обмежено придатний»

5 Квітня 2024 06:47
Після оприлюднення закону про скасування статусу «‎обмежено придатний» Міністерство оборони України опублікувало роз’яснення про те, що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус.

Про це повідомляє УП з посиланням на пресслужбу Міноборони.

3 квітня було опубліковано закон № 3621-IX, що його підписав президент Володимир Зеленський, який, зокрема, передбачає скасування статусу "»обмежено придатний».

Як пояснюють у МОУ, скасування цього статусу не означає автоматичного переходу до іншого статусу (придатний/непридатний).

Закон набуває чинності через місяць після опублікування, тобто 4 травня 2024 року.

Громадяни, яких було визнано обмежено придатними, мають повторно пройти військово-лікарську комісію протягом 9 місяців після набуття чинності законом. Тобто до 4 лютого 2025 року.
Читати ще: Призовний вік в Україні знизили до 25 років

Після набуття законом чинності уряд має три місяці на ухвалення відповідних нормативно-правових актів, які визначають оновлений перелік захворювань для визначення придатності/непридатності до військової служби.

Після повторного огляду військових, яких визнають непридатними, буде звільнено з військової служби, а визнані придатними продовжать службу.

Військовозобов’язаних, яких визнають непридатними, виключатимуть з військового обліку, а визнані придатними можуть проходити службу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 5 Квітня 2024 07:15
Вони хоч читають,що приймають.Бо спочатку потрібно прийняти зміни до Закону №402,а потім починати проходження ВЛК.Тобто ціле літо КМ буде напрацьовувати нормативно-правові акти,і ніхто ніякі ВЛК пройти не зможе,а аж потім ,десь на осінь почнеться ця "карусель".І справа в тім,що зараз в СЗУ маса обмежено придатних,скільки їх в цивільному житті...і що далі?А далі всі придатні по "прискореному курсу",аналог "трускавецького".Хто піде на той ВЛК???І як ви збираєтесь туди доставляти?Кого ми обираємо у цю верховну зраду,"безуглих".Що скаже ТЦК СП з цього приводу,аж цікаво,бо з МО і МОЗ все зрозуміло.
Солдат до Правда Показати IP 5 Квітня 2024 12:33
Найгірше що потім знову напакують на скору руку когопопало/хворих і все тцк спихнули на>> "учебку">> ті в частини, план здали і як з ними воювати а потрібні ЗДОРОВІ штурмовики піхотинці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus