USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Має 24 квартири і десятки судових справ: що відомо про лучанку, яка за $3-4 тис. допомагала чоловікам виїхати за кордон

2 Листопада 2022 13:03
Очільниця благодійного фонду в Луцьку організувала незаконний перетин кордону військовозобов’язаних чоловіків через систему «Шлях». Вартість такої «послуги» для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3000 доларів США, а для охочих виїхати без повернення в Україну – 4000 доларів США.

Як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини з власних достовірних джерел, ідеться про керівницю благодійного фонду «Допоможемо разом Україні» Наталію Кушнір.

Нагадаємо, керівниці благодійного фонду в Луцьку та посереднику повідомили про підозру за організацію незаконного перетину кордону через систему «Шлях».

За даними слідства, очільниця благодійного фонду разом зі спільником пропонували чоловікам призовного віку включити їх до системи «Шлях». Таким чином військовозобов’язані могли виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гуманітарної допомоги або вантажів для потреб ЗСУ.

Правоохоронці затримали керівницю благодійного фонду та посередника під час чергової передачі коштів – 2000 доларів США. Під час обшуків вилучено бланки заяв від «водіїв» із копіями документів, списки осіб із зазначенням суми сплачених коштів, документи щодо гуманітарних вантажів, мобільні телефони, а також значні суми коштів у різній валюті.
Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Що відомо про БФ «Допоможемо разом Україні»

Відповідно до відкритих даних, благодійну організацію «Благодійний фонд «Допоможемо разом Україні» зареєстровано сім місяців тому – 29 лютого. Вид діяльності, яку провадить фонд, – надання соціальної допомоги без забезпечення проживання.

Єдиним засновником фонду є Наталія Кушнір.

Як вказано на сторінках фонду в соціальних мережах, волонтери «Допоможемо разом Україні» надають підтримку (зокрема, продукти харчування, меблі, засоби гігієни, медикаменти, медичний інвентар, інвалідні візки) внутрішньо переміщеним особам і людям, які залишаються в регіонах, де тривають бої, передають ліки, продукти та інше військовослужбовцям на передову, влаштовують благодійні обіди для нужденних тощо.

Що відомо про очільницю фонду

Як ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», Наталія Кушнір свого часу скупила орієнтовно 24 квартири в Луцьку й судиться з банками за кредити, які брала під заставу цих осель. У неї накопичилися мільйони боргів за комунальні послуги та безліч кредитів.

Жінка скуповувала апартаменти виключно на перших поверхах і переробляла їх під офіси, магазини, перукарні, салони краси тощо. Усі дозволи на реконструкцію їй надавала Луцька міська рада за каденції Богдана Шиби.

Наталія Кушнір скуповувала квартири разом із сестрою Оксаною Кушнір. Деякі квартири записано на юридичних осіб.

За словами кількох постраждалих, Наталія Кушнір понабирала на їхні імена кредитів на мільйони гривень, по рахунках яких були змушені платити вони. Саме за ці кошти було придбано частину квартир.

А в 2015 році в Луцьку розгорівся скандал через будівництво торговельно-офісного приміщення на проспекті Відродження,26а, 26б та 28. За будівництвом стояли сестри Оксана та Наталія Кушнір. Лучани скаржилися на порушення правил добросусідства.

Чисельні скарги від лучан надходили й щодо інших квартир Наталії Кушнір, які вона переробляла під комерційні приміщення. Мешканці багатоквартирних будинків нарікали на ремонти, проведені з багатьма порушеннями. Наприклад, мешканці будинку на проспекті Соборності, 24 власноруч розбирали незаконну конструкцію, добудовану до квартири на першому поверсі, власницею якої є Наталія Кушнір.

Також свого часу жінка звинувачувала у вимаганні та отриманні хабара ексдепутата Луцької міськради Дмитра Москвича. Але суд тоді виправдав обранця, а на Наталію Кушнір за неправдиві свідчення так і не завели справу.

У судовому реєстрі нараховується кілька десятків справ, за якими Наталія Кушнір виступає як відповідач і боржник. Переважно це справи, пов'язані з іпотечними кредитами, про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, про підроблення документів, спори, що виникають із договорів позики, кредиту, банківського вкладу тощо.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Пильний Показати IP 2 Листопада 2022 13:33
От і благо дойниця для себе
Крисодавенко Показати IP 2 Листопада 2022 13:59
Сектанти повилазили з нір.
Дєд Показати IP 2 Листопада 2022 14:10
Холопів за кордон! Ні-ні, тепер знать як колись своїх дітей на війну не посилає, тепер холопи і податки платять, і воюють за них.
Село до Дєд Показати IP 4 Листопада 2022 06:11
А дочого тут знать, холопи. Знаю людей які є міліонерами і вони на фронті. А це московська пропаганда, щоб сіяти недовіру між Українцями. А в цієї мадам все конфіскувати.
Дєд до Село Показати IP 11 Листопада 2022 00:19
Мільйонер на фронті? Ім'я в студію будь ласка.
Слава Корупції Показати IP 2 Листопада 2022 14:18
Відкупиться споримо на 1000 долларів
Анонім до Слава Корупції Показати IP 2 Листопада 2022 15:23
бабло переможе зло!
33 квартал до Слава Корупції Показати IP 10 Листопада 2022 19:48
Ты проиграл 1000 долларов.отдай на армию!!!Она будет сидеть!!
Лавреат Показати IP 2 Листопада 2022 14:25
Кришував її колишній прокурор Луцька. Одного поля ягоди.
Всезнайко до Лавреат Показати IP 2 Листопада 2022 21:21
Решетник?
Лучанка Показати IP 2 Листопада 2022 14:50
Наші хлопці життя віддають,люди останні гроші перераховують в благодійні фонди,бо вірять в порядність...а ті скотини збагачуються...Забрати від неї всю нерухомість і віддати ЗСУ...
Любі свині Показати IP 2 Листопада 2022 14:58
Ця тварина кинула десятки людей і банків. Безпринципна людина. А не посадили іі бо мала «дах» в прокуратурі і в міськраді. Надіюсь, зараз іі «приземлять». Якщо знов пластику собі на морді не зробить.
Вася Олика ПЛ Показати IP 2 Листопада 2022 14:59
Типове явище для України ... Навколо скрізь шахраї .
санітар Показати IP 2 Листопада 2022 15:10
А що це в неї на шиї? Кольчуга, щоб ніхто голову не відрубав?
Андрій Показати IP 2 Листопада 2022 15:50
Так за інформацією керівника НАБу «Указ (президента про введення воєнного стану ) від 24 лютого дослівно, допускає можливість таких обмежень (щодо заборони виїзду за кордон в умовах воєнного стану але не містить необхідної прямої заборони на виїзд. У разі прийняття рішення про необхідність обмеження окремих категорій громадян вільно залишати територію країни в період воєнного стану, першим кроком має бути встановлення такого обмеження в указі президента України (про введення воєнного стану ред.) шляхом відповідних змін та їх подальшого затвердження Верховною Радою України», – . Тому вказана панянка проводила платну розяснювальну роботу серед громадян які бажали виїхати і їм цю можливість не давали некомпетентні прикордоники :) а якщо серйозно хто хоче виїхати найде можливість (інвалідність, діти, догляд і.т.п) пані зробила комусь конкуренцію або демпінгувала ціни :)))
Яша Показати IP 2 Листопада 2022 16:00
Ті корумповані прокурори судді менти випустять і нічого їй за те не буде
Народний суд до Яша Показати IP 2 Листопада 2022 19:06
Палити треба їх всіх напалмом!
111 Показати IP 2 Листопада 2022 16:12
Сьогодні вона вже біля облдержадміністрація була знову оформляла людей через Шлях.
Мосад Показати IP 2 Листопада 2022 16:40
А ну, для початку опублікуйте фамілії кришувальників : того картавогомера ї його замшу, тлустого хабарника прокурора і іже з ним, парочку-другу бандюків-депутатів і побачите як зразу кубло заворушиться і який сморід піде ! А ви їх - за причинне місце і в карцер !
Василь Т. Показати IP 2 Листопада 2022 17:03
В Україні колоборантів і зрадників тьма тьмуща... Вони падлюки люблять рашу , її устрій ,культуру і т.д. але туди не їдуть на постійне місце проживання !!!!!!!! ЧОМУ ?????? Де відповідь на це питання ??????
14 Показати IP 2 Листопада 2022 18:03
дуже хороші коментарі. А всіх, хто крав у держави гроші, слід вивести на чисту воду. Судити привселюдно і не жаліти. Я думаю, що наші захисники це покажуть.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Листопада 2022 19:43
А я думав, що вона героїчно загинула в боях....Жаль
. до Ще не зовсім свідоми Показати IP 3 Листопада 2022 07:26
Вона має психічні відхилення.
Всезнайко Показати IP 2 Листопада 2022 21:22
Діма Москвич напевно задоволений?
Дід Сарказм Показати IP 3 Листопада 2022 06:04
Ага, Яромольский вже сидить. Тіко не в турмі, а в високих кабінетах рнбо.
Вікторія Показати IP 3 Листопада 2022 11:32
З таким правосуддям до Перемоги ще далеко
Яшка Показати IP 3 Листопада 2022 20:04
В неї ще в польші стільки ж квартир .
Машка Показати IP 4 Листопада 2022 06:21
Видно, що добра курвяга, пройдисвітка. І все їй проходить. Лапу волохату, б*дь, має.
Ромаха Показати IP 4 Листопада 2022 15:35
Згоден частково....але ж в даному випадку не в держави крала і не в людей, маса людей шукають можливості поїхати на роботу за кордон, але не тільки, щоб уникнути призову, а ще й тому, що роботи зараз ліквідної дуже мало....а непридатних хватає....Маю особисто 14 знайомих хлопців призивного віку, але вони пройшовши медкомісії при військоматі не згодились для мобілізації...ну і не комісовані...роботи нема...і що робити? Хай би Президент ухвалив рішення, що непридатних можна відпускати на офіційну роботу за кордон з обов'язковим щомісячним відрахуванням певного відсотку чи суми від заробітної плати на потреби ЗСУ, тільки щоб це не особа робила а сама організація де працює непридатний (як аліменти)...і тоді б такого не було......
Анна Показати IP 4 Листопада 2022 16:38
Щось її вже садять рокіа зо 5 мінімум і все як з гуся вода(
Хрен собачий Показати IP 5 Листопада 2022 13:55
З таким "щастям"і на свободі?. Хай живе українська судова система. Найсправедливіше правосуддя на землі...
Петро Показати IP 7 Листопада 2022 09:58
Та посадіть вже її нарешті! Вже стільки махінацій вона наробила і ніяк не візьмуть її. Буду надіятись, що на цей раз таки суд правильно розсудить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus