USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Луцька міськрада закупила 20 комплексів контрбатарейної розвідки «Сова»

9 Лютого 2024 16:40
Луцька міська рада на замовлення Генерального штабу Збройних сил України виділила 2 мільйони гривень та закупила для трьох бригад ЗСУ 20 комплексів контрбатарейної розвідки «Сова».

Про це інформує пресслужба міськради.

Цей оптико-електронний комплекс, який дозволяє робити спостереження за вогневими позиціями ворога в темну пору доби, розробив колишній депутат міської ради Юрій Моклиця.

Читати ще: Луцька міська рада передала військовим 10 пошукових прожекторів

«Сову» на південний напрямок фронту для українських військовослужбовців завезла депутат міської ради Алла Доманська. За її словами, завдяки цій допомозі військові командири на цьому напрямку очікують суттєве підвищення якості розвідувальної та контрбатарейної роботи на окремих ділянках фронту.
Читати ще: Луцькрада передала військовим чергову допомогу – планшети та Starlink

Отримували комплекси контрбатарейної розвідки різні підрозділи ЗСУ, які мужньо тримають передню лінію від окупантів. Крім отримання самих комплексів, військовослужбовці артрозвідки пройшли відповідні навчання та інструктажі щодо використання новинки.

Нещодавно нову партію допомоги від Луцькради передали для потреб військової частини А7028.

Зауважимо, що Луцьк за кількістю витрачених коштів на закупівлю БПЛА посідає четверте місце в Україні, а за кількістю переданих – шосте. Цього року на потреби ЗСУ з бюджету громади спрямують не менш як 500 мільйонів гривень.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus