USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Готував замах на Зеленського: у Польщі затримали місцевого агента російських спецслужб

18 Квітня 2024 18:54
За результатами тісної взаємодії Служби безпеки України, Офісу Генерального прокурора та органів правопорядку Польщі затримано громадянина Польщі, який співпрацював з воєнною розвідкою РФ (більш відомою як ГРУ).

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, задумом фігуранта був збір та передання країні-агресору інформації про безпеку аеропорту «Жешув-Ясьонка». Це мало, серед іншого, допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на Президента України Володимира Зеленського під час його перебування на території Польщі.

Співробітники СБУ та українські прокурори поінформували польських колег про можливе вчинення замаху та передали їм ключові докази у цій справі. Це відбувалося в межах надання міжнародно-правової допомоги.

Завдяки успішним діям та оперативному обміну інформацією між країнами завербованого агента спецслужб РФ вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі.

Читати ще: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

Польська прокуратура висунула йому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби, що кваліфікується за ст. 130 §3 Кримінального кодексу Республіки Польща.

18 квітня 2024 року за клопотанням польської прокуратури Окружний суд міста Варшави застосував до зловмисника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Розслідування проводить Агентство внутрішньої безпеки під наглядом Національної прокуратури Польщі. Слідчі дії тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Квітня 2024 20:27
Яким боком, діяльність рузького шпигуна на території Польщі має відношення до замаху на Зеленського який в Україні, я не знаю. Але напевно глибока мудрість і фантастичні передбачення наших розвідок недосяжна для мого розуміння.
Мойша Показати IP 18 Квітня 2024 21:31
Кому він потрібний...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus