USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Новини

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, чому російська авіація скидає бомби на свою територію

Літаки окупантів скидають бомби на територію Росії насамперед через зношеність техніки та помилки персоналу, але є й інші причини.

Сьогодні 22:39

У Словаччині побачили збільшення нелегального перетину кордону чоловіками з України

За перші чотири місяці 2024 року прикордонники Словаччини затримали та звільнили 338 українських чоловіків – порівняно з 166 за аналогічний період 2023 року.

Сьогодні 22:22

Прикордонники отримали допомогу від Ковельської громади

Представники 10-го мобільного прикордонного загону отримали термінал Starlink, квадрокоптер DJI Maviс 3T з тепловізором, зарядну станцію EcoFlow та п’ять FPV-дронів.

Сьогодні 22:02

В Україні запровадили механізм добровільної відмови від вченого звання

Кабінет міністрів підписав постанову, яка визначає механізм добровільної відмови від вченого звання.

Сьогодні 21:40

Луцький університет співпрацюватиме з дитячою поліклінікою

Метою підписання договору є спільна організація щодо вдосконалення та забезпечення лікувально-діагностичного процесу, навчальної роботи з галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальностями «Медицина», «Фізична терапія, ерготерапія».

Сьогодні 21:21

Посол ЄС: 2030 рік – реальна дата вступу України в Євросоюз

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова погодилась з тим, що запропонований главою Євроради Шарлем Мішелем орієнтир – 2030 рік – є цілком реальною датою. Водночас акцентувала, що у цьому процесі війна має великий вплив, так само як і прогрес стосовно реформ.

Сьогодні 21:01

На Волині попрощалися з військовим Вадимом Ковальчуком

Вадим Ковальчук вступив до лав Збройних сил України на захист Батьківщини від московського агресора 25 лютого 2022 року. Однак, 23 липня 2023 року стало трагічним днем – під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Кремінна на Луганщині військовий зник безвісти.

Сьогодні 20:43

У Нововолинську відкрили денний центр із кризовою кімнатою

Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі із кризовою кімнатою цілодобового перебування – це доступний та безпечний простір, де постраждала особа може отримати комплексну безоплатну допомогу

Сьогодні 20:22

З сайту російського МВС зникли картки про розшук Зеленського

«Медіазона» пише, що обох президентів України додала в розшук чергова частина МВС Росії в окупованій Донецькій області. Сталося це не пізніше 22 лютого, але картки розшуку помітили тільки на початку травня.

Сьогодні 20:02

Група польських фермерів окупувала Сейм і вимагає зустрічі з Туском

Вони мають намір просити маршалка Сейму Шимона Головню, аби той дозволив їм легально протестувати у будинку парламенту.

Сьогодні 19:43

У Луцьку вулицю Брестську планують перейменувати на честь Сергія Слабенка

9 травня у Луцькій міській раді відбулося чергове засідання комісії із впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади (голова комісії – Михайло Щур). Депутати розглянули ряд індивідуальних та колективних звернень щодо перейменування вулиць міста та прилеглих сіл.

Сьогодні 19:23

СБУ затримала рецидивіста, який шпигував для РФ за лініями оборони Харкова

Служба безпеки запобігла новим спробам російської розвідки отримати актуальну інформацію про оборону Харкова. Найбільше агресора цікавили геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами та важким озброєнням ЗСУ, які обороняють місто з північного кордону.

Сьогодні 19:05

РФ посилила атаки, але біля Часового Яру досягла невеликих успіхів, – розвідка Британії

Росія у квітні збільшила кількість атак на сході України. Проте їй вдалося досягти невеликих успіхів у районі Часового Яру у Донецькій області.

Сьогодні 18:44

Гімни миру: у Луцьку відзначили день Європи

Сьогодні, у День Європи, під мурами древнього замку Любарта відбулася мистецька акція «Гімни миру».

Сьогодні 18:25

Тікала від поліції: у Луцьку спіймали п'яну водійку

Під час спілкування з керманичкою інспектори виявили у неї ознаки алкогольного сп’яніння. Щоправда від проходження огляду на стан сп’яніння жінка відмовилася.

Сьогодні 18:06

На Волині попрощались із Героєм Ярославом Каламуняком

Сонячний день сьогодні затьмарений сумом втрати Героя. Нововолинська громада попрощалася з військовим Ярославом Каламуняком.

Сьогодні 17:46

У Луцьку в пенсійному фонді чоловік намагався порізати вени. Оновлено

Поліцейські запобігли цьому та доставили чоловіка до спеціалізованого медичного закладу. Наразі триває перевірка за цим фактом.

Сьогодні 17:12

Система Orphus