USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

3 тисячі доларів за «інвалідність»: на Волині спіймали ухилянта з Хмельниччини з підробленими документами

6 Травня 2024 07:16
На Волині судили уродженця Хмельницької області, який із підробленими документам про інвалідність хотів виїхати за кордон. Незаконний вояж ухилянта припинили прикордонники.

Як йдеться у вироку Любомльського районного суду, безробітний Денис К. у січні 2024 року в Хмельницькому замовив у невстановленої судом особи документи, які б дозволили йому безперешкодно виїхати з України. Йому, зокрема, мали виготовити довідку для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, та медичну документацію, на підставі якої встановлено другу групу інвалідності.

Денис К. у WhatsApp переслав виконавцю свої персональні дані та фото.

Читати ще: Зробив матері «інвалідність», щоб виїхати за кордон: на Волині судили менеджера з Києва

За підроблені документи чоловік заплатив 3 тисячі доларів і 11 лютого намагався з ними перетнути кордон через пункт пропуску «Ягодин». Проте прикордонники зрозуміли, що це підробка.

До суду обвинувальний акт надійшов з угодою між обвинуваченим та прокурором. Затвердивши угоду, суд призначив чоловіку два роки обмеження волі, замінивши на рік умовного покарання.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus