USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[14 Лютого 2016 11:28] Володимир: Добрий день.
Я проживаю із жінкою і повнолітнім сином в одній квартирі, на яку маємо право власності я і моя дружина...Протягом усього життя (ще коли син був неповнолітнім і до цього часу) все квартирі (меблі, техніка) купували я з жінкою, теж відноситься і комунальних платежів (син до сіх пір нічого не оплачує). Це б тривало і далі, але зараз він веде себе аморально (пиячить, порушує спокій вночі, ....) і ми вирішили йому заборонити користуватись нашою технікою і майном, але йому хтось сказав, що він начебто має право теж на це майно, бо щось типу вів і веде з нами спільне господарство... Слід сказати, що, зрозуміло, у нас немає документів (та й чи взагалі це можливо) на ці меблі і техніку, де б були, наші призвіща... Тому постає три питання:
1) Чи маємо ми право забороняти йому користуватись даними речами?
2) І чи взагалі ми маємо на них право - приміром продати, і чи зворотьно - він (син) має право ці речі винести здому (бо вже погрожував це зробити)?
3) Чи є доказом, що він не оплачує комунальні послуги, те, що рахунки (разом з квитанціями про оплату) на наші імена (так як ми власники)?
Щиро дякую за допомогу.
Відповідь юриста:
Доброго дня! 1) Ви маєте право заборонити Вашому сину користуватись вказаними речами. 2) З описаної в запитанні ситації вбачається, що вказані речі є об’єктом спільної сумісної власності подружжя, тобто вас і дружини, і син не є їхнім співвласником, і не має на них майнових прав. І Ви маєте право зробити з ними все, що бажаєте, а син ні. 3) Факт того, що рахунки разом із квитанціями за комунальні послуги оформлені на Вас з дружиною не є доказом того, що він не оплачує комунальні послуги. Доказом того, що він не оплачує комунальні послуги, є ваші з дружиною свідчення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus