USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.93
Запитай юриста
[3 Жовтня 2014 10:25] Василич: Добрий день!Я працюю на ТзОВ Заграва. Дане п-во працює не стабільно,Чи повино п-во платити мені заробітну плату за вимушені простої? Як оплачуються простої(за місяць,квартал,рік)?Куди треба звернутись уразі відмови керівництва платити за вимушений простій?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Відповідно до закону є "простій", є його правові наслідки.

Простій - це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

У разі простою працівники можуть бути переведені за їх згодою з урахуванням спеціальності і кваліфікації на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації на весь час простою або на інше підприємство, в установу, організацію, але в тій самій місцевості на строк до одного місяця. (ст. 34 КЗпП).

Це означає, що якщо у Вас офіційно не отримували згоди на переведення на іншу роботу (відповідно із меншим обсягом та заробітною платою), і Ви не перебуваєте у відпустці, то в такому випадку вважається, що ваші із роботодавцем трудові відносини тривають в звичайному порядку, і, відповідно, останній зобов'язаний сплачувати середньомісячну зарплату. Якщо роботодавець не платить заробітної плати, то в такому разі маєте право звернутись до Територіальної державної інспекції з питань праці у Волинській області ( м. Луцьк, вул. Прогресу, 7).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus